StoryEditorOCM
ZagoraMATEMATIČKA PROCJENA

Matematičara Tonija Miluna otac nagovara na veliki projekt u Dicmu, sin ga brzo ‘poklopio‘: ‘Ja ulažem samo u ovo...‘

Piše M. G.
8. kolovoza 2024. - 10:24

Poznati hrvatski matematičar Toni Milun kroz simpatičnu je obiteljsku priču otkrio kako različite generacije unutar jedne familije u Dalmaciji promišljaju o pametnom investiranju. Ulaganje u nekretninu, što nije samo uvriježeno na obali koja privlači turiste, još uvijek mnogi smatraju najisplativijim kad se spomene tema o oplođivanju novca.

Da Toni potpuno drugačije promišlja, ali i analizira trenutnu situaciju s nekretninama u Dalmaciji, svjedoči opis posjeta majci Vinki i ocu Anđelku u njegovu rodnom mjestu.

"Redovni godišnji obilazak parcele u Dicmu. Ovo je moj otac, a iza nas građevinska parcela koju mi svake godine pokazuje kad ga posjetim. Na njoj ćemo jednog dana izgraditi vilu s bazenom na koju će dolaziti Švabe i ostavljati brdo love, a ja napokon postati milijunaš. Naravno, to je šala”, uz emotikon smijeha napisao je Milun na svom Facebook profilu uz fotografiju u očevu društvu na spomenutoj parceli.

image

Toni Milun 

Marko Todorov/Cropix

Nagrađivani profesor matematike i financijski vloger dodao je i kako nema namjeru graditi vile s bazenima, te radije ulaže u dioničke ETF-ove i na neke druge načine. Potom je iznio svoje viđenje stvari...

Prazne vile 

"Nedavno se dosta pisalo o tome kako se ni u srcu sezone nisu iznajmile vile s bazenima. Upravo sam pogledao u Booking.com za naredni tjedan od 3. do 10. kolovoza – u Dalmaciji ima više od 100 slobodnih vila i holiday homesa s bazenom”, iznio je zanimljiv podatak Milun kazavši kako mu se jedan poznanik prije par mjeseci požalio da mu ove godine ne ide baš najbolje iznajmljivanje apartmana. Neloše je, rekao mu je tada, bilo iznajmljeno u srpnju i kolovozu, ali lipanj i rujan nula bodova.

image

Ilustracija

Luka Gerlanc

"Pa spusti malo cijenu u to doba ako ti ne ide. Osamdeset eura na dan je isto ok", predložio mu je matematičar.

- Jesi lud? Ne pada mi na pamet - uzvratio mu je poznanik na što je Toni samo kimnuo: "Ok".

"S druge strane znam neke koji imaju iznajmljeno gotovo cijelu godinu, zato što zimi spuste cijenu stvarno lijepog velikog apartmana za četvero na 40 eura. Kažu mi da im to pokrije hranu za djecu i njih. Vidjet ćemo što će biti sljedećih godina", i dalje će Milun pratiti situaciju na tržištu nekretnina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 11:11