StoryEditorOCM
Zagorapali bager

Koje će to veselje biti kad završe milijunski radovi! Kod Sinja na mjestu ruševne zgrade niče dječji vrtić

Piše Toni Paštar
5. rujna 2024. - 09:52

U utorak poslijepodne u Glavicama (Gornjim) grad Sinj je u ulozi investitora uveo u posao tvrtku MP Beton iz Solina koja je putem javne nabave izabrana kao najpovoljniji ponuđač za rekonstrukciju, dogradnju i nadogradnju zgrade budućeg dječjeg vrtića u tom mjestu.

Tim činom kojemu su u ime grada Sinja nazočili gradonačelnik Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta sa suradnicima, dipl. inž. Smail Bajrahtajrević, predstavnik izvođača kao glavni inženjer na gradilištu i Tihomir Šimunović iz tvrtke Kuzmanić integral solutions group kao glavni nadzorni inženjer i drugi, označen je početak radova.

- Na ovoj parceli od 1923 metra kvadratna, na kojoj je ruševna zgrada nekadašnjeg društvenog doma, izgradit ćemo novu zgradu katnicu ukupne bruto razvijene površine 700 metara kvadratnih. U tom prostoru imat ćemo četiri dnevna boravka, dva za vrtićki i dva za jaslični uzrast.

Naravno da će se urediti i okoliš pa će, uz ostalo, biti izgrađeno i vanjsko igralište. S izvođačem smo ugovorili rok izgradnje od 8 mjeseci plus dva mjeseca za pripremu i obavljanje tehničkog pregleda. U izgradnju će se uložiti 1.362.113 eura s PDV-om od kojih je 458.962 eura osigurano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, 320.000 eura osiguralo nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz projekta revitalizacije Dalmatinske zagore, a preostalih 583.151 eura pribavili smo iz ITU mehanizma Aglomeracije Split – kazao je gradonačelnik Miro Bulj.

- Naša tvrtka ima znanje, sposobnost i dokazano iskustvo. Jamčimo da ćemo izgraditi kvalitetni objekt u skladu s projektom i ukoliko budemo imali dobru suradnju s investitorom, kako nam je najavljeno, posao ćemo sigurno obaviti u ugovorenom roku – kazao je predstavnik MP Betona dipl. inž. Bajrahtarević.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 10:49