StoryEditorOCM
ZagoraPONAVLJAČ

Kod Imotskog policajci zaustavili vozača i smjesta ga ispratili na sud. U zatvoru bi mogao čamiti čak 8 mjeseci

Piše ŽUPANIJA SD
18. listopada 2024. - 16:48

Policijski su službenici u srijedu, 16. listopada, oko 17.30 u mjestu Poljica zaustavili vozilo kojim je upravljao 52-godišnji muškarac, povratnik u činjenju prometnih prekršaja.

Obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje jer nema položen vozački ispit za B kategoriju, s obzirom na to da mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih devet negativnih bodova. Također, upravljao je vozilom dok su mu na snazi čak tri izrečene sudske zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Na traženje policijskih službenika, odbio je podvrgnuti se ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozilo nije bilo registrirano niti je zaključeno obvezno osiguranje. Tijekom postupanja policijskim je službenicima predao 1,7 grama marihuane koju je posjedovao.

Nakon obrade, uz optužni je prijedlog odveden na Prekršajni sud, a zatraženo je zadržavanje i izricanje kazne zatvora u ukupnom trajanju od 240 dana. Sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od sedam dana, nakon čega je predan u Zatvor u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 16:49