StoryEditorOCM
ZagoraŽESTOKA MOTORIJADA

Kliški bajkeri na Kočinje brdo dovode Zabranjeno pušenje i Atomsko sklonište, a očekuje se više od 120 moto klubova

Piše DALMACIJA SD
16. srpnja 2024. - 20:22

Iako je ovo tek njegovo treće izdanje, Moto susret Klis, najveći dalmatinski bajkerski party već je pozicionirao Klis i Kočinje brdo kao jednu od najomiljenijih moto destinacija. U petak i subotu, 19. i 20. srpnja, očekuje se više od 120 moto klubova i oko deset tisuća bajkera i posjetitelja iz Hrvatske i čitave Europe. Među njima prijatelji kliškog kluba Free Riders, ljubitelji sjajne zabave, baš onakve kakva je najavljena danas u Topničkoj kuli kliške Tvrđave. Tamo je bio i frontman Zabranjenog pušenja Davor Sučić ili popularnije Sejo Sexon, koji jedva čeka u petak zapjevati na pozornici na brdu iznad Klisa.

image
Alma Radoš

- Sretan sam što ste me pozvali. Veseli me što ste odabrali rock‘n‘roll, s njim ide i određeni svjetonazor. Postoji i neka simbolika u svemu tome. Rock‘n‘roll, tvrđava, bajkeri i njihov životni stil. Zbog toga su ovakvi festivali značajni i mi ih uvijek podržavamo. Plan je da se uklopimo u cijelu atmosferu i zabavimo ljude. Moto susret u Klisu sjajno je strateški postavljen bez obzira na ljetne vrućine. Navečer i nije tako strašno, čak i ja izdržim. Drago mi je što ste ovo pokrenuli, pogotovo zato što ima humanitarni moment - poručio je Sejo.

Žestoki momci velikog srca

Do koncerta popularnog Zabranjenog pušenja u petak na Kočinjem brdu bajkere će na pozornici zagrijavati Juane Hot Chilli Melone - Red Hot Chilli Papers cover band s Korčule, a u subotu prije nastupa legendarnog Atomskog skloništa najavljen je žestoki warm-up, zagrebački Ballbreakers band – AC/DC cover band.

image
Alma Radoš

- I ovog puta pripremili smo bogati dvodnevni program, a tradicionalno u subotu oko 18 sati vozimo defile prema Tvrđavi Klis i to je definitivno najljepša slika kojom želimo osvijestiti druge vozače na našu prisutnost te na taj način promovirati sigurnu vožnju. Koristim prigodu zahvaliti se svim pokroviteljima i sponzorima koji su nam omogućili da Moto susret Klis dobije epitet najatraktivnijeg bajkerskog partyja. Iako je riječ o Moto susretu dobrodošli su svi koji žele osjetiti dašak našeg svijeta - izjavio je Mijo Smodlaka, predsjednik Free Ridersa, kliškog moto kluba poznatog po humanitarnom radu, koji broji 26 članova od 20 do 70 godina.

Tako će i ove će godine prihod s dvodnevnog eventa u dogovoru s Općinom Klis ići onima kojima je to najpotrebnije pa je Free Ridersima zahvalio i načelnik općine Klis Jakov Vetma.

- To nije mala stvar za našu općinu i to nisu mali novci. Sjetio sam se i nekih preminulih članova moto kluba, koji bi danas bili sretni da vide kako klub funkcionira. A organizirati i osmisliti Moto susret na lokaciji poput Kočinjeg brda može samo netko tko ima puno hrabrosti i vrhunske organizacijske sposobnosti - poručio je kliški načelnik uz poziv svima koji vole odličnu glazbu i spektakularnu zabavu da dođu u petak i subotu u Klis.

Rock‘n‘roll živi iza brda

Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije istaknula je kako su kliški moto susreti potvrdili da u Dalmaciji ima mjesta za sve, a da rock‘n‘roll živi iza brda.

image

Free Ridersi u društvu Seje Sexona, Ivane Vladović i Jakova Vetme

Alma Radoš

- Današnji motoristi nisu samotnjaci. To su ljudi koji putuju, upoznaju i prenose priču, koji su ekološki i humanitarno osviješteni, a upravo ta humanitarna nota kliških Free Ridersa daje dodatnu vrijednost cijeloj priči koja iz godine u godinu dovodi sve bolja glazbena imena. Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i dalje će podržavati ovakve manifestacije, a organizatorima želim puno uspjeha- izjavila je Vladović. 

Želite li biti dio ove jedinstvene priče za ulaznicu trebate izdvojiti simboličnih deset eura, a ako ste bajker ulaz vam je gratis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:55