StoryEditorOCM
Zagorauoči koncerta

Imotskim odjekuju ustaški povici, okupljene mase na sav glas skandiraju: ‘Zoki, ped**u!‘ Pogledajte snimku

Piše Frano Kiso
8. kolovoza 2024. - 18:54

I dok se u Imotskom čeka večerašnji samostalni koncert Marka Perkovića Thompsona gradom odjekuju ustaški povici i pjesme ustaške tematike.

Čuje se i ime predsjednika Zorana Milanovića kojem okupljeno mnoštvo iz sveg glasa skandira: Zoki, ped*** koji je jučer oštro kritizirao ponašanje iz Imotskog.

image
Jakov Prkic/Cropix

Podsjetimo se što je Milanović napisao na Facebooku:

- Ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a što se sinoć na žalost moglo vidjeti i čuti u Imotskom, prije i tijekom jednog koncerta - nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj! I ne smiju dobiti pravo javnosti bez sankcija, pogotovo ne smiju ostati bez reakcije državnih institucija koje su zadužene za javni red i mir, za poštivanje zakona.

image
Jakov Prkic/Cropix

Zahvaljujući Vladi Andreja Plenkovića, ustaški pozdrav dobio je dvostruke konotacije, a zapravo su tako otvorena vrata svima onima koji žele zloupotrijebiti uspomenu na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. U danima ponosa i slave, kada obilježavamo veličanstvenu pobjedu u Oluji i slobodu koju su nam donijeli hrvatski branitelji, žalosno je gledati kako pojedinci i grupe nepromišljeno i za Hrvatsku štetno opet bacaju u sjenu junake Domovinskog rata kojima se divimo, a promoviraju one prodavače hrvatske zemlje iz daleke prošlosti kojih se moramo sramiti. Tzv. NDH nema veze s modernom i suverenom Republikom Hrvatskom i naša je dužnost svima koji to ne razumiju ponavljati istinu o prošlosti, u interesu hrvatske budućnosti - napisao je predsjednik na Facebooku.

image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 06:03