StoryEditorOCM
Zagoradobra berba

Imotska vinska scena je živnula, kujundžuša rodila: ‘A di je sada naša uništena vinarija?! OPG-ovi državi plaćaju sve pristojbe, neka nešto i vrate!‘

27. rujna 2020. - 19:24

U tijeku je najvažniji posao imotskih poljoprivrednika – branje grožđa, te s njim napuniti podrume, ispeći rakiju i onda uživati u svim plodovima svoga rada.

Tako oduvijek razmišlja imotski poljoprivrednik, posebno onaj kojemu je grožđe glavna poljoprivredna kultura. A Imotsko polje ovih vikenda vrvi beračima grožđa, čuje se miris mošta i vidi se zadovoljstvo na licima vinogradara. Kako i ne bi, kada je loza ponijela kao nikada u posljednjih desetak godina. Posebno ona autohtona, kujundžuša.

– Je brate ponijela da smo se i mi začudili – veli nam Ivka Ćerluka, koju smo zatekli kako s mužem Nediljkom i prijateljima iz susjedstva bere kujundžušu na svojih 1600 loza.

– Ima je baš kao i one rekordne 2013. godine, ako ne i više – veli Ivka, ali odmah i nastavlja:

–...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 16:28