StoryEditorOCM
Zagorapadaju rekordi

Imoćani nisu mogli vjerovati kad su vidjeli koliku je temperaturu danas izmjerio termometar na ulici: ‘Pazite se...‘

Piše Braco Ćosić
9. srpnja 2024. - 20:11

Imotski se danas pržio na plus 40 stupnjeva.Ta temperatura izmjerena je na termometru kod ljekarne Splitsko dalmatinske županije u ulici Bruna Bušiča točno u 13.49 sati, iako su nam svjedoci potvrdili da je desetak minuta iza 14 sati bio i 41 stupanj!

Sada to i nije bitno,bitna je činjenica da je u Gradu na gori bilo pakleno.Ni daška vjetra,samo sunce i sparina između njegovih kamenih građevina.

Na svu sreću, javlja nam dr. Vlade Delipetar voditelj Hitne medicine iz Imotskog, nisu zabilježene neke posebne intervencije njegovih djelatnika, posebno kada je u pitanju starija populacija.

image
Braco Ćosić

Stipe Zec, zapovjednik JVP-a Imotski, također potvrđuje da na cijelom području Imotske krajine nije zabilježen niti jedan ozbiljni vatreni incident, iako je, kako veli, sve suho i užeglo, ali na sreću, vatre nema.

I dr.Vlade Delipetar i Stipe Zec ipak upozoravaju na dane do kraja tjedna, kada se očekuje pravi toplinski udari. Savjetuje da se posebno starija populacija pridržava uputa o neizlasku vani, posebno u periodu od 10 do 16 sati kada je sunce najjače, da uzimaju dovoljno tekućine,

Vatrogasni zapovjednik savjetuje da se nipošto ne pali vatra na otvorenom, bacaju opušci iz automobila, jer je dovoljno vrlo malo nepažnje da se izazove požar.

Inače, Imoćani i njihovi već brojni gosti, osvježenje su potražili u prelijepoj i čistoj vodi Modrog jezera, rijeci Vrljici, ali i u bazenima pored kuća za odmor. Malo je njih, doznajemo, otišlo iza Biokova, na obližnje Makarsko primorje osvježiti se u moru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. srpanj 2024 20:11