StoryEditorOCM
Zagorada se ne zaboravi

Dragovoljac Vlado krenuo je pješice do Vukovara na put dug 881 kilometar, prevalio je prvih 30: ‘Ovo je moj zavjet...‘

Piše Mate Primorac
20. listopada 2024. - 10:46

Dragovoljac Domovinskog rata, Vlado Dugandžić Duh iz Metkovića krenuo je na 881 kilometara dug put pješice od Metkovića do Vukovara, kako bi ispunio svoj zavjet i odao počast Gradu heroju, ali s ovim činom želio je skrenuti pozornost i mlađim generacijama, koliko je krvi proliveno i žrtve podnijeto da bi danas uživali u miru i slobodi. Prvih 30 kilometara uspješno je odradio, a na ulazu u Vrgorac dočekali su ga jučer prijatelji i ratna braća Boris Vukosav, Jurica Barać i Pero Šalinović kako bi mu pružili podršku.

- Ma ne bih ja to sad medijski puno dizao - kazao nam je na početku razgovora ovaj 63- godišnji branitelj, pa se pomalo otvorio.

image
Privatni album

- To je moj zavjet, cijeli Domovinski rat proveo sam u postrojbama Hrvatske vojske, prvo kao pripadnik Specijalne policije, zatim legendarne IV.gardijske brigade, a na kraju u 73.bojnoj Vojne policije - veli nam ovaj Metkovčanin, te nastavlja kako je hrvatski narod podnio veliku žrtvu kako bi dobio državu

- Želim to ukazati mlađim generacijama. Ne smijemo to zaboraviti - naglašava.

Put neće biti nimalo lagan, pogotovo zbog vremenskih (ne)prilika koje ga očekuju, ali i zbog toga što nema pratnje.

image
Privatni album

- Planiram svaki dan preći po 30 kilometara, mislim da to mogu. Ako Bog da, nadam se i vjerujem da ću na Dan pada Grada heroja ući u Vukovar. Nisam se odlučio na pratnju, hvala mojoj obitelji koja me je podržala u ovom naumu.

Gdje spavam? Ima dobrih ljudi koji mi ponude smještaj, a ako ne uspijem to naći, onda ću platiti. Hranu i piće isto sam financiran, no ne žalim se. Kažem vam to je moj zavjet i želim ga ispuniti - zaključio je ovaj hrvatski branitelj.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 10:46