StoryEditorOCM
Zagorapolicija potvrdila

Brata DP-ovog ministra Šipića poznanik u Trilju napao nožem: ‘Vikao je da će me zaklati!‘

Piše Sandra Barčot
11. listopada 2024. - 10:08

- Samo je zamahnuo nožem prema meni i uzviknuo – zaklat ću te! - još vidno pod šokom, kazuje nam i pokazuje ubodnu ranu Zvonimir Šipić, koji je u četvrtak oko 9.30 sati bio žrtva napada hladnim oružjem u Trilju, preciznije na ulazu u ambulantu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

- Srića što se znam obraniti, jer što bi bilo da je netko slabiji bio od mene na tom mjestu. Čovjek kojeg poznajem površno, iz viđenja, samo je nasrnuo na mene i nanio mi reznu ranu na livoj ruci – nastavlja nam opisivati nemili događaj, koji je na kraju rezultirao sa 6 “šavova” na lijevoj ruci, 54-godišnjak, inače hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, prvo kao pričuvni sastav policije, a zatim i redovni pripadnik, te u akciji “Oluja” kao pripadnik 126. brigade Hrvatske vojske, koji je danas, u mirnodopsko vrijeme doživio napad – nožem.

Pa su odmah u Trilju počele kalkulacije kako je to sve zbog Zvoninog brata Ivana Šipića nekadašnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Trilja, danas aktualnog ministra demografije i useljeništva, iz kvote Domovinskog pokreta.

- Ma nema vam to sve veze, ni sa mnom ni s bratom. Jednostavno se radi o budali koja je očito psihički poremećena, a jučer je bilo jako jugo i eto incidenta – zbori nam sada već znatno smireniji Zvonimir, inače u Trilju i okolici znan i kao vrsni mehaničar automobila, pa nam dodaje:

- Stvarno je srića što se nije dogodilo veće zlo. Zamislite da je napao neko dite, ženu, trudnicu ili stariju bolesnu osobu, koji su bili kod likara u ambulanti, koja se ne bi znala obraniti kao ja. Jer je budala samo izlazio od likara, otvorio vrata i nasrnuo na mene koji sam ulazio. Bit će sve u redu, policija radi svoj posao, ja sam sada OK i sve je dobro prošlo.

Tako nam priča Zvonimir Šipić, meta ovog napada, očito bez povoda, a što kaže policija?

- Zaprimljena je dojava oštećenog da ga je na području Trilja njemu poznati muškarac ozlijedio na način da mu je zadao ubodnu ranu u predjelu ruke i udaljio se s mjesta događaja. Oštećenom je pružena liječnička pomoć  i odveden je u splitsku bolnicu na dodatni pregled. Prema prvim informacijama lakše je ozlijeđen.

Policijski službenici su pronašli muškarca koji se udaljio s mjesta događaja. Uhićen je, biti će doveden u službene prostorije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obaviti će se očevid - stoji u prvom priopćenju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 10:08