StoryEditorOCM
ZagoraPOLICIJSKA ‘ČEKA‘

Bogat ‘ulov‘ kod Imotskog: vozačici opalili 1.500€ kazne i zadržali je u postaji, a skupo će platit i pijani vozač

Piše split sd
24. rujna 2024. - 07:45

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske tijekom vikenda u mjestu Glavina Donja novčanom kaznom kaznili su vozačicu, a zaustavili su i vozača koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. 

- U petak, 20. rujna u Imotskom oko 12:30 sati u mjestu Glavina Donja policijski službenici zaustavili su 40-godišnjakinju za koju je utvrđeno da je upravljala osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a na vozilu koje je odvedeno na izvanredni tehnički pregled utvrđeni su nedostaci koji su okarakterizirani kao opasni (nedovoljni koeficijent kočenja, mogućnost kapanja ulja iz motora, stanje bočne gume loše, nedostaju brisači vjetrobrana, mehanički oštećeni odbojnici, nepodešen nagib uređaja za osvjetljavanje i svjetlosne signalizacije).

Dovedena je u službene prostorije, uhićena i uz optužni prijedlog odvedena je na Općinski prekršajni sud. Sud je presudio da je odgovorna za počinjenje prekršaja, izrekao joj novčanu kaznu od 1.500 eura i odredio zadržavanje s obzirom na to da se radi o osobi koja nema stalno prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, a odbila je ponuditi jamstvo, radi čega joj je određeno zadržavanje - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

U subotu, 21. rujna, vozač osobnog vozila vozeći cestom DC 60 kroz mjesto Glavina Donja odbio se zaustaviti na jasno izdanu naredbu za zaustavljanje i nastavio se kretati.

- Policijski službenici krenuli su službenim vozilom, izdali mu naredbu korištenjem svjetlosnih i zvučnih signala nakon čega se zaustavio na području Kamenmosta. Alkotestiran je i utvrđeno je da vozilom upravlja u alkoholiziranom stanju od 1.12 g/kg. Doveden je u službene prostorije, uhićen i nakon obrade odveden na sud.

Optužnim prijedlogom zatraženo je da se kazni novčanom kaznom i da mu se izrekne zaštitna mjesta zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Hrvatske u trajanju od 2 mjeseca - izvijestili su iz PU splitsko-dalamtinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 07:45