StoryEditorOCM
SplitTreći mandat

Zna se tko je šef Klinike za psihijatriju splitskog KBC-a. Ne samo da je vrstan doktor, nego je i sportaš i pjevač...

Piše Tanja Šimundić Bendić
11. srpnja 2024. - 17:28

Kliniku za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Split i nadalje će voditi prof. prim. dr. sc. Trpimir Glavina. Novom starom predstojniku ovo će biti treći mandat na čelu važne sastavnice splitske bolničke ustanove.

Prim. Glavina kao specijalist psihijatar i subspecijalist biologijske i forenzičke psihijatrije iza sebe ima respektabilno iskustvo. Medicinu je diplomirao 1988. godine, a u KBC-u Split radi od 1991. Specijalistički ispit iz psihijatrije položio je 1995., a od 1997. je stalni sudski vještak za psihijatriju.

image

Član je najrelevantijih tijela iz domene psihijatrijske struke

Duje Klarić/Cropix

Na čelnu funkciju splitske Klinike za psihijatriju prvi put je izabran 2015., već godinu dana kasnije postaje i pročelnik Katedre za psihijatriju Medicinskog fakulteta u Splitu. U trećem mandatu tu funkciju obnaša i danas. Voditelj je i poslijediplomskog stručnog studija iz psihijatrije.

Predstojnik Glavina je organizator i sudionik brojnih kongresa, simpozija i konferencija, ali i autor, koautor i recenzent niza stručnih radova i članaka. Ima istaknutu ulogu u gotovo svim relevantnim državnim tijelima iz domene psihijatrijske struke, gdje svojim iskustvom i znanjem doprinosi njenom značaju i razvijanju u skladu sa svjetskim odrednicama i trendovima.

image

Dr.Glavini ovo je treći mandat

Duje Klarić/Cropix

Javnosti je možda malo manje poznato da se prim. Glavina privatno bavi sportom i pjevanjem. Jedan je od osnivača pjevačkog zbora ‘Splitski liječnici pjevači‘. Bivši je nogometaš, ali i aktivni veteran u udruzi ‘Splitski liječnici balunjeri‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:11