StoryEditorOCM
SplitTRI KAPI KIŠE

Žestoko nevrijeme izazvalo kaos u Splitu i okolici: gužve su ogromne, na Dalmatini dvije teže nesreće u dva kilometra!

Piše Split SD
27. lipnja 2024. - 14:21

Novi lipanjski poslijepodnevni pljusak na cestama Splita i bliže okolice, u kombinaciji s pojačanim turističkim pritiskom na prometnice, kao i vozačima koji se, poput dijela rent-a-car gostiju, za upravljačem nađu tek nekoliko puta godišnje, izazvao je kaos.

Velike kolone u trenu su se stvorile niz Zvonimirovu ulicu, od križanja s Ulicom slobode prema Gradskoj luci i Pazaru, zatim u Ulici Domovinskog rata na dionici između Ulice Hrvatske mornarice prema Dubrovačkoj, kao i na izlazima prema obilaznici, kako na Pujankama, tako i iznad Mertojaka.

image

Prometne gužve u 14.10 sati u Splitu

Google karte/Screenshot

Ništa bolje nije ni na obilaznici, odnosno Jadranskoj magistrali, jer kolona prema velikom križanju na solinskoj Širini počinje već na Smokoviku, dijelom i zbog asfaltiranja nove rampe prema trgovačkom centru "Salona mall".

image

Prometne gužve u 14.10 sati na izlazu iz Splita

Google karte/Screenshot

Dodatni su problemi i na ulazu u Kaštela iz smjera Solina, jer se kolona proteže sve do Sućurca, a usporeno se vozi i dalje pod Kozjakom, u smjeru Donjih Kaštela i Trogira.

Izlaz iz grada prema Omišu, Žrnovnici i Poljicima, kao i u suprotnom smjeru više ne treba ni spominjati...

Tijekom nevremena su se dogodile dvije teže prometne nesreće na autocesti A1 nedaleko od čvora Vučevica, na kolnicima u smjeru Splita, ali i Šibenika, i to na razmaku od samo dva kilometra.

Promet se vodi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

image

Prometne gužve u 14.10 sati u Kaštelima

Google karte/Screenshot
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 15:02