StoryEditorOCM
Splitmali korak naprijed

Završila je Ljetna škola za osobe s autizmom, a Grad Split napokon je krenuo u sanaciju prostorija Centra za autizam

Piše SPLIT SD
20. kolovoza 2024. - 19:41

Završila je druga Ljetna škola u organizaciji udruge Autizam 365. Ove godine održana je uz sufinanciranje Grada Splita te donatora Barbershop Ritual i Sveučilišne galerije Split, a zahvaljujući natječaju tvrtke Promet Split polaznici su dobili materijal za likovne i logopedske radionice te sportsku opremu. Osim tvrtki, velik broj pojedinaca privatnim donacijama doprinio je da ovaj projekt zaživi u punom sjaju.

- Neizmjerno smo zahvalni svima, od Grada Splita koji je napokon prepoznao važnost cjelogodišnje skrbi za osobe s autizmom, pa do svih donatora koji su omogućili našoj djeci ljeto puno učenja, druženja, zabave i razvoja vještina. Ovo je mali korak prema naprijed, ali puno posla još je pred nama - kazala je voditeljica Ljetne škole, Marina Vitali Grbeša.

I ovoga ljeta polaznici su crtali, slikali, svirali, radili s glinom, vježbali, slavili rođendane, izlazili u šetnje i uživali u vodenom danu. Fokus je bio na socijalizaciji, druženju i sudjelovanju u radionicama, a djelatnici su dali sve od sebe kako bi polaznicima bilo zabavno i edukativno.

Produkt Ljetne škole je i didaktička knjiga koja je u potpunosti prilagođena polaznicima, a sadrži vesele zadatke, kategorizacije, imenske morfologije, fonemske analize, vizualne percepcije, fine motorike, prebrojavanja te još mnogih drugih zadataka. Autorice didaktičke knjige su djelatnice Ljetne škole, Vinka i Karla, koje su od prvog dana povezane s polaznicima.

Nakon niza prigovora udruge Autizam 365 čiji su članovi roditelji i polaznici OŠ Centar za autizam Split, gradonačelnik Ivica Puljak posjetio je prostorije u Rendićevoj ulici koje su u derutnom stanju te osnovao tim koji je s prvim danom završetka Ljetne škole krenuo u hitnu sanaciju prostorija.

Tako će barem dok se ne izgradi nova zgrada polaznici boraviti u prostorijama bez vlage, plijesni i raspadnutih podova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 07:44