StoryEditorOCM
Splitfalio im njen glas

Vratila se popularna voditeljica Radio Splita, ni bolesti je ne mogu odvojiti od studija: Stalno me pitaju ‘Di si, Dea?‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
16. rujna 2024. - 15:26

Vratila nam se voditeljica Day Antunović, ušla je u studio HRT-a Split ovu subotu nakon velike, duge, slušateljima očito beskrajne ljetne pauze, sjela je za mikrofon i emisija "Splitu s ljubavlju" je krenula. A dočim je rekla ono svoje svima poznato "Dobro jutro, sunce moje na prozorčiću", krenuli su oduševljeni komentari njenih slušatelja. S njima i osnovno pitanje, a gdje je njihova Dea bila ovo dugo, toplo ljeto. Day nam je ispričala, skrivala se od sunca, vrućine, njeno zdravstveno stanje nije baš dobro, ima artritis, ima Parkinsona, vrućine joj jako smetaju, od njih dobiva teški osip, trči na Hitnu. U takvim uvjetima nemoguće joj je raditi, koliko god voljela svoje male subotnje i nedjeljne ranojutarnje razgovore.

image

Day Antunović, voditeljica i urednica u studiju HRT Split.


 

Božidar Vukičević/cropix/Cropix

-Jedva sam dočekala studio, moje ljude, tu energiju. Ali naprosto mi moje zdravstveno stanje ne dozvoljava rad tijekom ljeta. Od kada imam ove dijagnoze uspjela sam se u zadnje dvije godine izboriti za slobodno ljeto. Još sam i honorarac koji nema pravo ni na godišnje ni na bolovanja, što nije onda lako sve povezati kada se boriš s dvije ozbiljne bolesti. Ljeto je prošlo, lakše se diše, i evo me, tu sam, sa svojim ljudima. S njima sam već 28 godina, od toga 19 na Radio Dalmaciji, i deset u splitskom studiju HRT- a – kaže Day.

Ranojutarnjom narodu koji se subotom i nedjeljom voli podružiti s Day stigle su dobre vijesti. Već su oni to obznanili na društvenim mrežama, naćakulali su se, pretresli ljeto i splitska zbivanja. Pitamo je za tajnu njenog uspjeha, zanima nas je li svjesna da je ljudi toliko simpatiziraju?

-Svjesna sam, osjećam to kada me putem zaustavljaju, pitaju, a di si nam a Dea, a zašto te nema, a kad ćeš doć... Drago mi je puno zbog toga. Nema tu tajne, sve se svodi na pristup. Kada ljudima pristupiš toplo, kao da ti je najbolji prijatelj, kao član obitelji, onda ćeš tu toplinu dobiti i natrag. Ljudima fali te topline, te prisnosti i to je to – veli Day.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 16:00