StoryEditorOCM
SplitFAKTORI RIZIKA

Vozači, oprez! Splitska policija planira veliku prometnu akciju, a evo koje će prekršaje posebno kontrolirati

Piše SPLIT SD
21. listopada 2024. - 22:46

U utorak, 22. listopada od 10:00 do 14:00 sati, Policijska uprava splitsko-dalmatinska provest će akciju pod nazivom „Faktori rizika“ na prometnicama svog područja. Ova akcija usmjerena je na prepoznavanje i smanjenje takozvanih „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: alkoholiziranost vozača, nepoštivanje ograničenja brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, te distrakcije vozača, poput nepropisne uporabe mobitela.

Nepoštivanje propisa o ograničenju brzine kretanja, vožnja pod utjecajem alkohola, izostavljanje sigurnosnih elemenata kao što su pojasevi na svim sjedalima i zaštitne kacige na motociklima, te distrakcije u prometu (odvlačenje pažnje od situacije na cesti, npr. korištenje mobitela od strane vozača ili pješaka) često rezultiraju najtežim stradanjima.

- Pozivamo sve sudionike u prometu da budu oprezni i da se pridržavaju prometnih propisa, kako bi odgovornim ponašanjem osigurali vlastitu sigurnost, kao i sigurnost drugih sudionika u prometu. Pazeći na sebe i druge, doprinosite sigurnijem prometu - apeliraju iz PU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 22:47