StoryEditorOCM
Splitpolicijski epilog

Vlasnik zemljišta na Marjanu prijavljen zbog prijetnje, danas će ga predati pritvorskom nadzorniku

Piše A. P.
24. rujna 2024. - 12:06

Splitska policija jučer je intervenirala na Marjanu zbog napada na Marka Pejnovića, ravnatelja Javne ustanova za upravljanje Park šumom Marjan i čuvara prirode. Dojavu o sukobu više osoba na Šetalištu Ivana Meštrovića policija je zaprimila oko 15 sati. Jedna osoba napadnuta je fizički, a jednoj su upućene prijetnje.

Drama u Splitu; vlasnik zemljišta napao čuvara prirode, prijetio i ravnatelju: Ti si k...c, ti si debil, ne smij se...!

Iz PU splitsko-dalmatinske su nam danas kazali da je provedeno kriminalističko istraživanje

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 50-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Prijetnja iz čl.139 st.3 u svezi stavka 2 na štetu jedne osobe, te će danas uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzoniku.

Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 50-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu u Splitu. Također, izdana mu je naredba o određivanu mjere opreza-zabrane približavanja osobi i zabrana uspostavljanja i održavanja veze s osobom - odgovorili su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević je jučer otkrio da je napadač na ravnatelja i čuvara prirode "povezan s kućom Tomić - Ferić o kojoj su mediji još 90-ih izvještavali, koja je imala pravomoćno rješenje za rušenje".

image
Ante Čizmić/Cropix/Ilustracija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 12:07