StoryEditorOCM
SplitNA GRADSKOM VIJEĆU

Utjecajni SDP-ovac traži sjednicu o ‘šefovanju‘ Marijane Puljak u Gradu: ‘Žena gradonačelnika svima u upravi naređuje‘

Piše Split SD
22. prosinca 2023. - 16:01

Davor Matijević, predsjednik splitskog SDP-a i gradski vijećnik te stranke traži tematsku sjednicu o utjecaju Marijane Puljak na rad gradske uprave. Zahtjev je uputio Željku Domazetu, predjsjedniku Gradskog vijeća i svim lokalnim zastupnicima.

Tko vlada Splitom? Izašle poruke: Marijana Puljak ne radi u Gradu, a ‘šefuje‘ radnici - ‘Ajmo Majo, ne otkrivajmo sve‘

- Poštovane vijećnice, poštovani vijećnici, korespondencija koja je jučer objavljena ukazuje na problem na koji su ranije, ali neformalno, ukazivali neki pročelnici, a to je da se Marijana Puljak direktno miješa u rad gradske uprave te određenim pročelnicima, službenicima, ali i pojedinim direktorima daje upute i naređenja po kojima će postupati. Iz objavljene prepiske je jasno vidljivo da Marijana Puljak poziva na odgovornost Maju Đerek zbog njenog odgovaranja na upite novinara.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ne samo da je poziva na odgovornost, nego i daje uputu da ubuduće mora prvo kontaktirati stranački PR u vidu Ivice Relkovića i Jurice Galešića. Problematično je i što navodi kako pročelnica ne smije sve podatke davati medijima što se itekako kosi sa transparentnošću za koju su se ranije zalagali, a sa pozicije vlasti i najavljivali - navodi u svom dopisu Davor Matijević.

Ivica Ivanišević: Sasvim ozbiljno pitanje za Ivicu Puljka - vlada li ovim gradom on ili njegova žena Marijana?

Navodi dalje kako se ne smije zaboraviti ni to da su upravo ovakve situacije bile jedan od razloga zašto je gđa. Đerek dobila otkaz.

image 

Saša Burić/Cropix

- Situacija u kojoj gđa Puljak naređuje šta smije, a što ne smije raditi pročelnica izabrana na natječaju je krajnje zabrinjavajuća. Nije jasno odakle gđa Puljak vuče taj legitimitet jer titula supruge gradonačelnika nema uporište ni u Statutu Grada ni u zakonu.

Kako bismo otvoreno raspravili o ovoj situaciji, predlažem sazivanje tematske sjednice na temu: "Utjecaj Marijane Puljak na rad gradske uprave", gdje bismo pozvali Maju Đerek, Marijanu Puljak, ali gdje bismo dali mogućnost i drugim pročelnicima i službenicima da javno iznesu ono što nam mjesecima govore neslužbeno.

image
Jakov Prkić/Cropix

Ovo je tema o kojoj bi mogli raspravljati i na redovnoj sjednici, gdje bi imali zasebnu točku, ali s obzirom da nam je gradonačelnik znao zabraniti dopune dnevnog reda suprotno Poslovniku (moja tema Small malla) ne preostaje mi drugi način nego da ovim putem pokušam dobiti podršku gradskih vijećnika za sazivanje tematske sjednice. Pozivam sve vijećnike koji žele da se ova tema razjasni na jedan objektivan i transparentan način da podrže moju inicijativu - naveo je Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. srpanj 2024 19:17