StoryEditorOCM
SplitNEKI SE NE SLAŽU

VIDEO Vratila se iz Njemačke na odmor u Hrvatsku pa poludjela na praksu naših trgovaca: ‘Hoću svoje pare nazad!‘

Piše Frano Kiso
24. kolovoza 2024. - 21:22

Iako je naša praksa da se cijene nerijetko zaokružuju te znamo biti široke ruke prilikom gotovinskog plaćanja, a često najsitnije kovanice smatramo bespotrebnim opterećenjem novčanika, neki ipak zahtijevaju da se strogo poštuje izražena cijena.

Jedna od njih je i Hrvatica koja se iz Njemačke vratila na ljetovanje u našu zemlju i užasno joj smeta što se neki trgovci niti ne trude vratiti točan ‘kusur‘.

- Kad smo u dućanu i košta nešto, recimo, pet eura i 45 centi i ja im dam novčanicu od deset eura, redovno dobijem četiri eura i 50 centi. Oni to odmah zaokružuju - zgrožena je autorica TikTok videa kojeg je naslovila "hoću svoje pare nazad".

- U Njemačkoj vrate sve u cent, a ovdje kako im paše. Je li to svugdje ili samo na moru? - priupitala je svoje pratitelje koji su bili oprečnog mišljenja.

Dok su neki podržali njen apel za povratom točnog iznosa i ovo su okarakterizirali kao čisti lopovluk, drugi su joj pak rekli da jednostavno - cjepidlači.

- Mi nismo cicije za pet centi, hajde u Njemačku i ne dolazi, srami se - ogorčeni su neki komentatori zbog njenog stava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 04:27