StoryEditorOCM
Split‘BEZBROJ NEBULOZA‘

Čelnica Šina predložila da Žrnovnica bude općina, brzo joj je stigao odgovor: ‘Neka gradi karijeru u svom kotaru‘

Piše SPLIT SD
11. listopada 2024. - 17:02

Marina Kovačević, predsjednica gradskog kotara Šine i građanske inicijative "Split je naš!", u društvu predsjednika splitskog ASH-a i tajnika kotara Šine i građanske inicijative "Split je naš!" Mate Buljubašića na Korešnici je u petak održala konferenciju za medije na temu izgradnje stanova za priuštivi najam za građane Splita.

Kovačević je iznenadila novinare s prijedlogom da Žrnovnica postane općina. Novinare je zanimalo zašto bi Grad Split gradio stanove, ako bi Žrnovnica postala samostalna općina. 

- Nudim priliku građanima Žrnovnice da sada reagiraju, dok je na vrijeme. Splićanka sam po rođenju, ali sam žrnovska nevista. U ovoj situaciju na Žrnovnicu ne misli nitko. Iz mjesnog odbora nitko ne misli, bilo o kojoj političkoj opciji da se radi, jer su oni dio Grada Splita. Na Žrnovnicu moramo misliti mi koji smo s Žrnovnicom povezani.

Splitski zbjeg, a to je moja generacija, mi Splićani koji nemamo gdje živjeti, odlazimo u okolna sela. Neka takvi ljudi dođu ovdje, na ovo mjesto. Grad Split mora napraviti stanove koji će ostati gradski, koji se neće prodati jer je dosta više apartmana koji su subvencionirani našim novcem, vidimo to svaki dan na Bookingu i ostalim platformama. Želim da Grad napravi stanove ovdje ze splitski zbjeg - kazala je između ostalog Kovačević. 

Splićanima 1140 stanova za najam za najviše 300 eura mjesečno? Ovako bi to izgledalo: ‘Nema prodaje, nema podnajma...‘

Nakon toga se oglasio Mario Lolić, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica kojemu smeta pristutnost političara iz drugih dijelova Splita.

- Danas je gospođa Marina Kovačević, predsjednica GK Šine održala press konferenciju s nekim čudnim ljudima na području Žrnovnice o - Žrnovnici, izgradnji POS stanova i što i kako bi Žrnovnica trebala biti.

Neću se uopće referirat na bezbroj nebuloza koje su iznesene na toj press konferenciji. Ovim putem podsjećam poštovanu kolegicu da svoju političku karijeru gradi radom u svom kotaru.

image

Mario Lolić, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica

Tom Dubravec/Cropix

Žrnovnica ima svoje legitimno izabrane predstavnike, vijećnike MO Žrnovnica koji se bore za interese i boljitak Žrnovnice, i čiji se rad vidi na svakom koraku u Žrnovnici u zadnje dvije godine. Ponosni smo na suradnju s Gradom Splitom. Držite se Šina. Žrnovnica vaše ideje ne treba - zaključuje Lolić u svojoj Facebook objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 18:54