StoryEditorOCM
SplitKo tu koga...

Veliki lanac isti artikal prodaje po drastično različitim cijenama u dućanima po Splitu. A tek na Hvaru! Ma vidite ovo

Piše Stjepan Mijat Zaninović
23. kolovoza 2024. - 11:58

Nakon što su se kupci širom Dalmacije žalili da su cijene u nekim Studenac trgovinama različite na policama i na kasi te da neke cijene uopće nisu istaknute, Studenac je svima koji mogu dokazati da su platili više nego što je pisalo na polici ponudio kupon od 10 eura. Mi smo pak otišli smo provjeriti još jedan fenomen: različite cijene u različitim gradovima.

Da, da, uvijek isto. Znamo. Znaju to očito i trgovački lanci pa pobjedničkog konja, koji se jedva vrati kući na kraju dana pritisnut silnim profitom, ne mijenjaju.

Čitatelj nam je poslao zanimljivu informaciju u koju smo se naknadno sami uvjerili. Tako, recimo, Stella Artois pivo 0.5 u limenci ima tri različite cijene - u trgovini Studenca na Brdima košta 1.69, blizu Jokera 1.89, a na Pazaru 2.19 eura.

Kakva je situacija na Hvaru? Još gora po kupce, naravno, Studenac u Starom Gradu, pokraj kolodvora, prodaje Stellu Artois u limenci od 0.5 po čak 2.39 eura, što je razlika od 70 centi. U drugom Studencu u Starom Gradu, onom na rivi, cijena istog piva bila je ista, dakle čak 70 centi skuplja nego na Brdima i 20 centi skuplja nego na Pazaru u Splitu.

image

Stari Grad

Stjepan Mijat Zaninović

Odlazimo u Jelsu i u prvom Studencu, na ulazu u grad, nalazimo kaos, ali ne i Stellu od pola litre niti cijene za većinu artikala. Ostalo je za pogledati još i Studenac u centru Jelse, gdje smo uspjeli pronaći i Stellu i cijenu…

I pazite sad…

U Jelsi je cijena niža nego u Starom Gradu, ne previše, ali za 5 centi. Tamo se Stellu može kupiti za 2.35 eura.

image

Jelsa, 2.35 za limenku pive

Stjepan Mijat Zaninović

Na prvu se nameće zaključak da je Stari Grad najprestižnija lokacija od svih navedenih, pa Studenac želi od tih prebogatih čeških i poljskih obitelji izvući maksimalan profit, dok istovremeno ljudima na Brdima dozvoljavaju da piju Stellu za manje novce.

No, da bi ovo ipak bio ozbiljan članak, pitali smo Studenac kako je moguće da negdje cijena nema i kako je moguće da imaju različite cijene u različitim trgovinama.

Pitali smo Studenac o čemu se radi, no nakon dva dana čekanja nismo dobili odgovor.

image

Stari Grad, drugi dućan

Stjepan Mijat Zaninović
image

Još više piva, još manje cijena

Stjepan Mijat Zaninović
image

Ima piva, nema cijena

Stjepan Mijat Zaninović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:18