StoryEditorOCM
Splitprva službena izjava

Velika primopredaja u KBC-u Split; dr. Jukić predao kormilo novom ravnatelju dr. Doliću: ‘Domovina se u miru brani...‘

Piše Ivica Marković
24. rujna 2024. - 19:25

Danas je obavljena primopredaja vođenja KBC-a Split pa je ginekolog dr. Marko Jukić, v.d. ravnatelja splitske bolnice "štafetnu palicu" predao izv. prof. dr. sc. Krešimiru Doliću, novom ravnatelju splitske "tvornice zdravlja".

Na samom rastanku s vođenjem bolnice dr. Jukić je dao i prvu izjavu za medije, te je u povijest hrvatskog zdravstva, ali i medija, kako je i sam istaknuo ušao kao ravnatelj ili v.d. ravnatelja neke javnozdravstvene ustanove, koji nikada u svom mandatu, pa makar on bio i privremen i kratak kao njegov, nije medijima dao nijednu izjavu.

image
Duje Klarić/Cropix

- Htio bih se prije svega zahvaliti medijima što su imali razumijevanja i nisu previše "navaljivali" na moje izjave, već su me pustili da u miru radim. Ja sam na mjesto v.d. ravnatelja došao u jednoj izvanrednoj situaciji, kada je bivši ravnatelj prof. dr. sc. Julije Meštrović otišao u mirovinu.

image
Duje Klarić/Cropix

KBC Split sam zatekao sa problemima kakve ima svaka bolnica u Hrvatskoj i sa problemima koje smo u hodu riješavali. Ono što sam znao jest činjenica da se mora napraviti revizija ustroja splitske bolnice po Pravilniku ministarstva zdravstva (MIZ) i na tome sam radio protekla dva i pol mjeseca, koliko sam bio v.d. ravnatelja. Potrebno je uvesti nove normative u rad bolnice i nadam se kako će i ravnatelj dr. Dolić nastaviti u tom smjeru, kako bi KBC Split bila organizirana što bolje - rekao je dr. Jukić.

image
Duje Klarić/Cropix

Rekao je nekoliko riječi i o svojoj suradnji sa predstojnicima bolničkih Klinika, odnosno s vodećim ljudima odjela ili zavoda.

- Imao sam odličnu suradnju sa svima njima i zahvaljujem im na tome. U periodu dok sam ja bio na čelu bolnice, bilo je ljeto, imali smo godišnje odmore, tako da je broj zaposlenih u pojedinim trenucima, zbog godišnjih toga bio i do 30 posto manji.

Ta se činjenica morala osjetiti u organizaciji rada, no moram istaknuti da smo taj ljetni period dobro prošli, iako smo imali veliku "navalu", pogotovo stranaca, na bolnicu. Posebno moram istaknuti djelatnike Objedinjenog hitnog bolničkog prijama (OHBP) koji su odradili vrhunski posao - rekao je dr. Jukić.

image
Duje Klarić/Cropix

On se sada vraća na Kliniku za ženske bolesti i porode.

- Da, vraćam se svojim pacijenticama, tako da se u potpunosti mogu posvetiti brizi o njihovom zdravlju. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti raditi za opće dobro i za ovu javnozdravstvenu ustanovu, a naravno, najviše za naše pacijente.

Za kraj bih na istaknuo kako se Domovina u ratu brani na prvoj liniji, a u miru u obitelji i na radnom mjestu, zaključio je dr. Marko Jukić, sada već bivši v.d. ravnatelja KBC-a Split. Doktor Jukić je na toj dužnosti bio od 11. srpnja do 23. rujna ove godine.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 19:27