StoryEditorOCM
Splitprojekt baza

Veleposlanik Hrvatske u Rimu se susreo s predstavnicima Filozofskog fakulteta u Splitu i Instituta San Leone Magno

Piše Split SD
12. srpnja 2024. - 21:07

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu, Nj.E. veleposlanik Jasen Mesić, primio je u posjet 10. lipnja 2024. sa svojim suradnicima, dr. sc. Antonelu Marić, izv. prof., koordinatoricu međunarodnih nastavnih baza na Filozofskom fakultetu u Splitu i voditeljicu doktorskog studija Humanističke znanosti; direktora međunarodnog Instituta San Leone Magno, dr. sc. Mattea Menninija i kordinatoricu za međunarodne projekte i internacionalizaciju, Anu Plavša, prof.

Institut San Leone Magno prva je međunarodna nastavna baza Filozofskog fakulteta u Italiji, koja omogućuje studentima Filozofskog fakulteta u Splitu provedbu stručne prakse na temelju ranije potpisanog sporazuma. Projekt se, uz potporu sadašnje i bivše uprave Filozofskog fakulteta i dekanice dr. sc. Ine Reić Ercegovac, red. prof., razvija već četiri godine te se zbog uspješnog odaziva studenata proširio na još dvije škole iz franšize “Maristi” u Rimu i Napulju.

image
FFST

Do sada je ukupno 12 studenata iz Splita, uglavnom studenata filoloških programa, obavilo praksu u ovim nastavnim bazama, a još je nekoliko studentica s Učiteljskog studija izrazilo interes sudjelovati u projektu tijekom nadolazeće ak. godine 2024./2025. Neki od studenata su nastavili suradnju s Institutom i nakon povratka u domovinu, a većina je odmah nakon povratka s prakse s lakoćom pronašla zaposlenje u Hrvatskoj. Radi se o uistinu jedinstvenoj prilici, koja studentima Filozofskog fakulteta daje uvid u europsku dimenziju načina školovanja te ih obogaćuje međunarodnim iskustvom.  

Osim dosadašnje prakse i stjecanja iskustva rada u nastavi po cijeloj obrazovnoj vertikali, od vrtićkog uzrasta do gimnazije, namjera je zainteresiranim studentima sociologije, pedagogije i psihologije omogućiti iskustvo volontiranja u sklopu karitativnih organizacija te, napose, humanitarne organizacije Fondazione Siamo Mediterraneo, čija je misija pružanje pomoći marginaliziranim zajednicama.

Hrvatsko Veleposlanstvo je od samog početka prepoznalo važnost ovog projekta te je bilo od pomoći studentima tijekom boravka u Italiji. Tijekom susreta s veleposlanikom i atašeom za kulturu Tamarom Perišić se razgovaralo o daljnjim mogućnostima proširenja suradnje te razvoju novih projekata. Veleposlanik Jasen Mesić je izrazio potporu i želju da, kao i do sada, pomogne u daljnjem razvoju svih inicijativa i aktivnosti, koje mogu doprinijeti profesionalnom usavršavanju, na dobrobit studenata Filozofskog fakulteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:36