StoryEditorOCM
SplitJE LI ISPRAVNO?

Uznemirena žena fotografirala je nad Splitom i Kaštelima kolo aviona Croatia Airlinesa...

Piše Ivica Marković
20. kolovoza 2024. - 14:08

Od trenutka tragedije u Malom Lošinju oči naših ljudi širom su otvorene i vide ono što u normalnim okolnostima ne bi vidjeli ili primijetili. Kaže se kako su u strahu velike oči, a oči jedne putnice zrakoplova Bombardier Dash 8-Q400 "Croatia Airlinesa" itekako su bile otvorene i preplašene kada je snimila fotografiju kotača, odnosno felgu (metalni naplatak) kotača tog "svog" Bombardiera dok je slijetao i sletio u splitsku zračnu luku.

image

Č i t a t e lj i c a

image

Č i t a t e lj i c a

Zrakoplov je prije nekoliko dana u Split došao iz Zuricha.

- U jednom sam trenutku pogledala kroz prozor zrakoplova, dok smo se, prilikom slijetanja nalazili poviše Kaštela i vidjela sam, u najmanju ruku čudnu felgu. Ono što sam vidjela sam i snimila. Po toj mojoj fotografiji izgleda kao da nedostaje komad felge i da je ona u svom dobrom dijelu iskrivljena. Ne kažem da je neispravna, ali svakako je nije ugodno za vidjeti. Valjda pod utjecajem tragedije iz Malog Lošinja ostala sam šokirana onim što vidim i moram reći da sam se prepala, kazuje nam putnica iz zrakoplova, koja je željela ostati anonimna.

Croatia Airlines: ‘Ne radi se o nedostacima na kotaču zrakoplova, već je riječ o ostacima masti za podmazivanje‘

Zrakoplov je sletio u najboljem redu (imamo i video slijetanja), putnici su iz njega izišli i otišli svojim kućama.

Pogledajte video: 

Fotografiju smo pokazali nekolicini osoba za koje znamo da su aktivni piloti ili su nekada bili piloti i radili u zrakoplovstvu. Svi su oni rekli da im felga izgleda u najmanju ruku čudno, neobično i da nije baš najpravilnijeg oblika, kao da joj po fotografiji nedostaje jedan dio.

No, postoji i mogućnost da je u pitanju i optička varka.

- Je li optička varka u pitanju ja ne znam, znam samo ono što sam vidjela i snimila. Ne želim dizati paniku, ali ne bi bilo zgorega da pregledaju tu felgu i utvrde da je s njome sve u redu ili da je, ako je neispravna i promijene, rekla nam je naša sugovornica.

Zaista, laiku, ali i pilotima koji su vidjeli fotografiju i nije baš najjasnije što vide i nedostaje li dio te felge. U ime sigurnosti zračnog prometa trebalo bi zaista pregledati je i vidjeti je li ispravna.

Vjerujemo da je i pilot zrakoplova (kapetan), prije polijetanja obavio obavezan vizualan predpoletni pregled zrakoplova kako bi utvrdio da je s "metalnom pticom" sve u najboljem redu.

O svemu ćemo poslati i upit Croatia Airlinesu. Kad i ako odgovore, objavimo njihovo očitovanje. 

image

Č i t a t e lj i c a

image

Č i t a t e lj i c a

image

Č i t a t e lj i c a

image

Č i t a t e lj i c a

image

Č i t a t e lj i c a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 05:29