StoryEditorOCM
Splitda se nešto naći

Uvukao se strah? Splićani počeli nuditi stanove u dugoročni najam po pristojnijim cijenama, čak i na dobrim lokacijama

Piše M. U.
22. listopada 2024. - 10:26

Čini se da su Splićani počeli nuditi stanove u najam po nešto pristojnijim cijenama pa čak i one na dobrim lokacijama. Jedan gospodin nudi stan u dugoročan najam za 600 eura mjesečno na Lazarici, a do sada smo na toj lokaciji svjedočili isključivo četveroznamenkastim ciframa mjesečne rente. 

- Daje se u dugoročan najam opremljen, jednosoban Stan u Splitu na Lazarici u blizini Firula. Stan je odmah useljiv, cijena je 600 eura plus režije - naveo je gospodin u oglasu. 

Moguće da je smanjenje cijena najma uzrokovano i najavom novih poreza na nekretnine u kratkoročnom najmu kao i na nekretnine koje se ne koriste. Podsjetimo, Porez na nekretnine plaćat će se od početka iduće godine, a iznosit će od 0,6 do osam eura po četvornom metru kako je najavio potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac.

image
Tom Dubravec/Cropix

Oporezivat će se prije svega stambene zgrade, a da bi bio oslobođen, vlasnik treba imati s korisnikom sklopljen dugoročni najam od barem deset mjeseci godišnje. Provjerili smo cijene i na "Njuškalu", može se pronaći garsonijere od 250 do 300 eura, jednosobni stanovi oko 400 eura... Posebno nam je zapeo za oko stan od 80 četvornih metara na splitskoj Zenti koji se nudi za 440 eura kao i lijepo uređen stan na Radunici od 45 metara kvadratnih za 450 eura. 

Stan na Bačvicama od 32 metra kvadratna nudi se za 500 eura, najam kroz cijelu godinu u "Cesarici" za 500 eura, a 68 metara kvadratnih na Mejama također za 500 eura. Cijene su ipak nešto pristojnije od onih kojima smo svjedočili proteklih godina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 10:27