StoryEditorOCM
Splitkap dobrote

Uspješna akcija Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske: prikupljena 191 doza krvi!

Piše SPLIT SD
23. svibnja 2024. - 11:26

Članovi Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi, članovi Moto kluba BMW i pripadnici JVP Grada Splita zajednički su uspješno proveli još jednu akciju prikupljanja dragocjene tekućine. Akciji policijskog kluba darivatelja krvi priključili su se vatrogasci i motociklisti kako bi i na ovaj način poslali zajedničku poruku o dragocjenosti života.

Akcija darivanja je održana u utorak i srijedu, 21. i 22. svibnja, a sudjelovali su policijski službenici, vatrogasci i ljubitelji vožnje motocikala i motora.

Na ovaj način željeli su poslati zajedničku poruku koliko je dragocjen ljudski život te kako svatko od nas ima obvezu i mora dati svoj doprinos u podizanju razine prometne kulture, razine odgovornosti u prometu, ali i podizanju društvene svijesti o mogućim ugrozama na cesti. Prikupljena krv često je potrebna baš ozlijeđenima u prometnim nesrećama, a ozlijede koje nastaju su izuzetno teške i opasne posebno kada govorimo o motociklistima.

image
PU splitsko-dalmatinska

Akciji su se odazvale 202 osobe, a prikupljena je 191 doza krvi. 

- Ono što nas posebno veseli je 15 novih članova našeg Kluba, policajaca koji su po prvi puta darivali krv (11 policijskih službenika i 4 policijske službenice). Tijekom ove akcije čak 24 žene su darivale krv. Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske jedan je od najvećih policijskih klubova i iz akcije u akciju okuplja sve više naših kolegica i kolege ujedinjenih u humanosti i u želji pružanja pomoći najpotrebnijim sugrađanima - poručili su iz PU SD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 09:54