StoryEditorOCM
Splitprivela ga policija

Uhićen Goran Kotur! Bivšeg šefa splitskog SDP-a prijavila je kolegica s posla, optužbe su jako ozbiljne

Piše Marko Didić
7. rujna 2024. - 16:10

Bivši predsjednik splitskog Gradskog odbora SDP-a Goran Kotur, a sada potpredsjednik, nalazi se u prostorijama policije koja ga je privela zbog osnova sumnje da je prijetio smrću jednoj ženskoj osobi koja s njim radi u splitskoj Lučkoj upravi.

Kako doznajemo, incident se dogodio u petak oko 12 sati kada je Kotur došao u ured ravnatelja Lučke uprave Vice Mihanovića (bivšeg šefa splitskog HDZ-a i gradonačelničkog kandidata) te je prijetio smrću predstojnici njegovog ureda. Kotur je u toj Upravi zaposlen na mjesto rukovoditelja Odjela za razvoj i istraživanje tržišta. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje na okolnosti prijavljenog kaznenog djela prijetnje.

Prijetio i stranačkoj kolegici?

U kampanji za izbor na mjesto  predsjednika GO SDP-a Koturovi oponenti su ga 2017. godine optuživali za nasilje nad stranačkom kolegicom iz Vrgorca, kojoj je u svađi navodno rekao da će je otpraviti na groblje.

Na početku su oboje demantirali godinu dana ranije tu priču, da bi žena pred same izbore rekla da je bila predmet Koturovog verbalnog nasilja i prijetnji. Kotur je tada smatrao da njemu osobno prozivke nisu naštetile, ali jesu SDP-u. Navodio je kako takav način komunikacije nije bio primjeren socijaldemokraciji.

image
Josko Supic/Cropix

Nakon krim-obrade vidjet ćemo pravu podlogu ove priče koja može završiti ili kaznenom prijavom koje rezultira mjerama opreza ili u najgorem slučaju određivanjem istražnog zatvora. Ako se prijava pokaže neutemeljenom, Kotur će kao slobodan građanin izići na slobodu bez ikakve prijave.

Nazvali smo i Vicu Mihanovića, koji nam je kazao kako o događaju ne zna ništa i da nema nikakvog komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 16:30