StoryEditorOCM
Splitkreću radovi

Učenici osnovne škole na Sućidru dobit će novu dvoranu vrijednu 4,4 milijuna eura: radovi će trajati godinu dana

Piše split sd
26. srpnja 2024. - 17:23

Ispred Osnovne škole Sućidar danas je svečano obilježen početak radova na izgradnji nove školske dvorane i uređenju okoliša ove splitske osmoljetke. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,4 milijuna eura, a radovi će trajati godinu dana. Financiranje je osigurano kreditom Europske investicijske banke.

- Nakon Pujanki, ovo je druga škola za koju gradimo sportsku dvoranu. Planiramo isto učiniti za sve splitske osmoljetke koje ih još nemaju. U konačnici, tijekom nekoliko slijedećih godina, sve škole u Splitu rekonstruirat ćemo tako da omogućimo nastavu u jednoj smjeni - kazao je gradonačelnik Ivica Puljak.

image
Grad Split

Dodao je da je obrazovanje jedna od najvažnijih stvari u modernom društvu te da je osiguravanje kvalitetnog obrazovanja našoj djeci prioritet.

Prema riječima ravnateljice OŠ Sućidar, Irene Bego, nova školska dvorana omogućit će kvalitetan produženi boravak i dodatne sadržaje za 560 učenika, čime će se postići viši standard obrazovanja.

Domagoj Bajić, predsjednik GK Sućidar, istaknuo je da stanari ovog kvarta već nekoliko desetljeća čekaju na izgradnju dvorane i uređenje školskog okoliša u kojem će moći uživati oni i njihova djeca.

image
Grad Split

Dvorana će biti smještena na zapadnom dijelu školske zgrade i sadržavat će svlačionice, sanitarne čvorove, dva kabineta, kupaonicu za osobe smanjene pokretljivosti, spremište sprava, pomoćnu dvoranu i tribine za gledatelje. Ulaz za vanjske korisnike, prilagođen osobama smanjene pokretljivosti, predviđen je na južnoj strani.

Okoliš škole bit će hortikulturno uređen visokim i niskim zelenilom. Postojeći betonski plato ispred ulaza bit će uklonjen i pretvoren u zelenu površinu sa drvećem i klupama. Također će se urediti i igralište na jugoistoku škole.

Projektant ovog građevinskog zahvata je Studio Studio d.o.o. iz Splita, a izvođač radova je M-P

Beton d.o.o. iz Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:36