StoryEditorOCM
SplitREAKCIJA

U Vodovodu tvrde da radovi na milijunskom projektu nisu krivi za nestašice vode u Splitu: ‘Ne pucaju cijevi zbog toga‘

Piše split sd
18. listopada 2024. - 12:53
U gradskom kotaru Trstenik radovi na rekonstrukciji vodovodno kanalizacijske mreže u Ulici Ivana pl. Zajca traju mjesecimaPaun Paunović/Cropix

Na području Trstenika zabilježeno je nekoliko puknuća cijevi koja su izazvala nezadovoljstvo građana zbog prekida u vodoopskrbi i puknuća cijevi. Pojedini stanovnici izrazili su zabrinutost, povezujući ova puknuća s radovima koji se provode u sklopu „Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin.“ Ipak, puknuća cijevi koja su zabilježena nemaju povezanosti s radovima koji se provode u sklopu „Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin“.

Tvrde tako iz splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Popucale cijevi po Splitu, veliki dio grada od sinoć bez vode: ‘Sumnjam zbog čega, ovo se prije nije događalo!‘

Cijelu situaciju komentirao je Jurica Vojnović, zamjenik voditelja na „Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin“:

„Povodom medijskih izvještaja o puknućima cijevi na području Trstenika i zabrinutosti građana koji te kvarove povezuju s radovima na „Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin“, smatram važnim pojasniti situaciju.

Želim naglasiti da puknuća cijevi koja su zabilježena posljednjih dana nisu uzrokovana radovima u sklopu našeg Projekta koji se provode u blizini hotela Radisson Blue. Kvarovi na dijelovima vodovodne mreže mogu se pojaviti iz raznih razloga, ali nema nikakve povezanosti trenutnih radova na Projektu aglomeracije Split-Solin s nastalim oštećenjima vodoopskrbnih cjevovoda.

Građanima koji imaju pitanja ili probleme u vezi s opskrbom vode preporučujemo da kontaktiraju službu za korisnike Vodovoda i kanalizacije Split, gdje će dobiti sve potrebne informacije o stanju na terenu.“

image
Paun Paunović/Cropix

„Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin“ investicija je ukupne vrijednosti 321.282.030,49 eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 14.871.019,40 eura, 10.113.715,18 eura, odnosno 68,01 % financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Preostalih 4.757.304,22 eura sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split-Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 12:53