StoryEditorOCM
Splitprotiv raka dojke

U splitskom baru održava se posebna humanitarna večer za poznatu udrugu, Hajduk donirao dresove, ali jedan je poseban...

Piše Mario Matana
2. listopada 2024. - 20:19

Možda je pretjerano najaviti događaj, humanitarni koncert, kao spektakularan, ali prilično zanimljivo moglo bi biti ovog ponedjeljka u BackBaru Plana B u Koteksa: obilježava se Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke, najčešćeg zloćudnog tumora kod žena koji čini deset posto svih zloćudnih tumora.

A obilježava se, naravno, humanitarno i veselo. Udruga Dalmatinskih pivara, BackBar Plana B i Tap B Craft Brewery & Brewpub Split organiziraju humanitarni koncert za podršku Udruzi Caspera, splitskoj udruzi koja već godinama pomaže ženama oboljelim i liječenim od karcinoma.

Kako su nam iz Caspere naglasili, sva sredstva osigurana humanitarnim koncertom pomoći će u svakodnevnom radu udruge, dok je u planu tek za koju godinu, uz pomoć Grada Splita, doći do prostora u kojem će žene moći prespavati...

image


 

Saša Burić/Cropix

A za sjajnu atmosferu na humanitarnom koncertu (ulaz se plaća 25 eura, uključena su četiri kupona za pića po izboru, sva sredstva će biti donirana Casperi) od 20 sati zaduženi su "Supersonic" i profesor gitare Vlado Brzović, ali i DJ Vjeko Linksonix te voditelj Ribafish!

Nije to sve, uz dobru glazbu u BackBaru Plana B održat će se i aukcija umjetničkih slika Sonje Kalebić, dok će posebna poslastica biti aukcija nogometnih dresova.

- Hajduk je donirao tri dresa za aukciju, ali bit će tu iznenađenja jer će i neki moji dresovi biti na aukciji, a među njima i nogometni dres svjetski poznatog igrača, među najvećima! Ali, nećemo kvariti iznenađenje... - kaže nam jedan od zaduženih za ovaj segment humanitarnog događanja Luka Kanaet, najavljujući da će biti potpisanih dresova nogometaša, ali i onih direktno s utakmica.

Napominje kako je to sve u organizaciji humanitarne udruge Sličice pričaju, ali i poznate i popularne sportske stranice Nogometne ikone, ali i portala ‘Bog je tu‘ – Luka Kanaet je u posljednje tri godine u 15-ak različitih humanitarnih akcija prikupio nešto manje od pola milijuna eura, za Darku iz Kaštela, malenu Niku ili Bračke pupoljke, da nabrojimo samo neke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 20:20