StoryEditorOCM
Splitistraživanje

U kojem su oni kvartu spavali?! Britanci visoko rangirali Split u kategoriji kojoj se ni u snu nismo nadali!

Piše split sd
11. listopada 2024. - 19:43

Ljetni mjeseci za stanovnike užeg centra Splita znače samo jedno - neprospavane noći. Nebrojeno novinskih članaka napisano je zbog razularenog ponašanja naših gostiju u centru Splita koje je lokalnom stanovništvu zadavalo glavobolje. Usprkos tome, grad podno Marjana našao se na petom mjestu liste najboljih gradova za spavanje od strane Britanaca. 

Istraživanje tražilice za putovanja KAYAK pokazalo je da je gotovo 2 od 5 Britanaca odmor i opuštanje stavilo na vrh svojih potreba za odmor ove godine, javlja The Sun. Više od polovice ispitanih također je izjavilo da ima bolju kvalitetu sna na odmoru.

KAYAK je u istraživanju surađivao sa stručnjakom dr. Jasonom Ellisom, direktorom Northumbria Centra za istraživanje spavanja. Turistička tvrtka pokrenula je svoj "Sleep Tourism Guide" kao odgovor koji opisuje kako možete osigurati dobar odmor na odmoru i gdje ga je najbolje nabaviti.

Dr. Ellis pomogao je u izradi vodiča ocjenjujući ključne čimbenike odredišta, uključujući kvalitetu zraka, zagađenje bukom, političku stabilnost, blizinu prirode, kao i pristup smještaju sa spa sadržajima i cijene smještaja.

- Odabirom pravih destinacija koje doprinose boljem snu, putnici mogu maksimalno iskoristiti svoj odmor i vratiti se kući osjećajući se doista pomlađeni - kazao je dr. Ellis. 

Najbolje rangirano odredište za spavanje prema analizi bio je grad Sligo u Irskoj. Na drugom mjestu našao se Kyoto (Japan), a na trećem Funchal (Portugal). Slijede Zadar, Split, Auckland (Novi Zeland), Letterkenny (Irska), Lagos (Portugal), Puerto de la Cruz (Španjolska) te Bridgetown (Barbados), javlja The Sun

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 19:46