StoryEditorOCM
Splitu čast fra špiru

U crkvi svetog Frane dodijelit će se nagrada koja nosi ime omiljenog splitskog svećenika: ‘Neka postane trajno svjetlo‘

Piše SPLIT SD
29. svibnja 2024. - 10:25

Dana 1. lipnja, subota, s početkom u 11 sati u klaustru samostana sv. Frane na Rivi će se održati dodjela prve godišnje nagrade za promicanje socijalnog nauka Crkve "fra Špiro Marasović“.

Ova nagrada, koju dodjeljuje udruga Docat Centar Split u suradnji s Hrvatskom provincijom sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Splitsko-dalmatinskom županijom i znanstvenim časopisom Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu – Crkva u svijetu, ima za cilj istaknuti pojedince koji su doprinijeli popularizaciji i promicanju socijalnog nauka Crkve.

Dobitnice prve Nagrade su profesorica s Hrvatskog katoličkog sveučilišta Ivana Brstilo Lovrić za promicanje socijalnog nauka Crkve i magistrica sociologije Paula Zujić za najbolji esej.

image

Plakat za dodjelu nagrade

Bruno Petrušić

- Ova nagrada nije samo priznanje za prošle zasluge, već i poticaj za buduće generacije da nastave djelo koje je fra Špiro Marasović započeo. Neka ova inicijativa postane trajno svjetlo koje će nas voditi u ostvarenju njegove vizije – društva koje njeguje bratstvo, poštuje svaku osobu i različita mišljenja te se hrabro bori za istinu i pravednost- poručili su organizatori i pozvali sve da se priključe inicijativi:

- U čast fra Špire Marasovića, profesora, istraživača, borca za pravdu i bratstvo, pozivamo sve pojedince i organizacije da se pridruže ovoj inicijativi, da zajedno nastavimo njegovu borbu za bolje sutra, za društvo u kojem će ljubav i solidarnost biti temeljne vrijednosti.

Nagrade će dodijeliti župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gvardijan samostana sv. Frane, ujedno i Vikar Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Martin Jaković. Sam čin dodjele će svojim pjevanjem uveličati Pučki kantači Kaštel Kambelovca pod ravnanjem maestra Mirka Jankova.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 07:23