StoryEditorOCM
Splitnije dugo izdržala

Stručna voditeljica splitske ustanove nakon mjesec i pol dana dala otkaz. Ravnatelj: ‘Rekla je da ovo ipak nije za nju‘

Piše Petra Klarić
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
22. kolovoza 2024. - 16:31

Po krugovima upućenih u Splitu proširila se priča da Jadranka Radić, friško odabrana stručna voditeljica Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, samo mjesec i pol nakon što je za tu dužnost izabrana među četiri kandidatkinje na sjednici Upravnog vijeća Javne ustanove, više nije njihova zaposlenica.

Budući da informacija nije službena, provjerili smo stanje na službenim internetskim stranicama Javne ustanove. Tamo je još uvijek navedeno njeno ime i kontakt na popisu zaposlenika, točnije njeni podatci navedeni su pod pozicijom stručne voditeljice. 

image
Paun Paunović/Cropix

Nazvali smo zatim i telefonski broj naveden pored njenog imena. Nakon nekoliko sekundi javila nam se ženska osoba, ali ne Jadranka Radić. Pitali smo možemo li popričati s gospođom Jadrankom, na što nam je rečeno da ona trenutno nije dostupna. No, bili smo uporni, zanimalo nas je u kojem terminu bi je mogli dobiti na telefon, na što nam je odgovoreno da to trenutno nije moguće.

Iako se po ovom telefonskom pozivu da naslutiti da su priče koje kolaju Splitom istinite, odlučili smo ovu informaciju potvrditi i službeno. Nazvali smo ravnatelja Javne ustanove Marka Pejnovića, koji nam je potvrdio da je informacija točna. 

image

Marko Pejnović

Vojko Bašić/Cropix

- Gospođa Radić je rekla da ovo ipak nije za nju i odlučili smo sporazumno raskinuti - rekao nam je Pejnović.

Može se reći da je pozicija stručnog voditelja/ice u Javnoj ustanovi zapravo postala pravi vrući krumpir. S pozicije je u svibnju razriješena Ingrid Pečarević, baš kad je ispunila uvjete za odlazak u mirovinu, a svemu su prethodile nesuglasice i prozivke na relaciji Pejnović - Pečarević. 

Ova žena je bila šefica splitske ustanove, a sad joj daju otkaz! Šef sindikata zgrožen: ‘Čista osveta...‘

Jadranka Radić na poziciju stručne voditeljice Javne ustanove službeno je imenovana 9. srpnja, a uz nju su se za poziciju prijavile (i ispunile uvjete natječaja) Marijana Kapa, Marija BrizićMajda Jurić. Na istoj sjednici na funkciju glavnog čuvara izabran je Duje Parčina, nakon što je istu ranije obnašao Marijan Gavrančić, kojem je odluka o otkazu ugovora o radu uručena još 2023. godine. No, sve se odužilo jer je Gavrančić bio na dužem bolovanju.

Ranije je Radić funkciju stručne voditeljice obnašala u Parku prirode Učka. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 21:43