StoryEditorOCM
Splitjadrolinija šuti

Što je s rampom na trajektu ‘Oliver‘?! Putnike je strah: ‘Jel‘ ovo normalno? Krcaju samo preko krme i sva auta okreću!‘

Piše S. Ša.
22. kolovoza 2024. - 11:51

"Jadrolinija" ovih dana plijeni veliku medijsku pozornost zbog tragedije koja je zadesila njezine djelatnike, a na elektroničku adresu naše redakcije prije nekoliko dana stigla je još jedna pritužba na račun ove državne tvrtke. 

Poginuli vođa stroja i jedan od kormilara s trajekta ‘Lastovo‘ su bili iz okolice Splita, drugi kormilar iz Zadra

- Smije li se znati zašto "Oliver" krca i iskrcava vozila samo preko krme? Tako da se automobili unutra okrenu, a kamioni se moraju okrenuti na rivi i onda rikverc u brod. Može li to "Jadrolinija" objasniti običnom narodu? - pita se naš čitatelj.

image

Scena u garaži trajekta Oliver

Nemi Bulat

Također nam se javila još jedna putnica koja nas je obavijestila kako je "Oliver" preko sat vremena kasnio u isplovljavanju s otoka Visa. Kao razlog za to u jednoj Facebook grupi korisnica je navela isti problem s ukrcavanjem na trajekt.

- Je li Oliver dodatna linija? Evo se muči isploviti već po ure? Kada će Petar? - zapitala je jedna putnica na Facebooku, misleći valjda na Hektorovića... 

- Kasni jer se sva vozila moraju okrenuti kada uđu u trajekt. Nemam pojma je li to normalno ili rampa ne radi - napisala je.

image

Putnici su ogorčeni...

Screenshot Fb/Slobodna Dalmacija

Kako bismo otkrili više detalja o ovoj situaciji, te radi li se o nekakvom kvaru kontaktirali smo "Jadroliniju" još u ponedjeljak navečer, čim smo dobili mailove naših čitatelja, ali još uvijek nismo dobili odgovor. Objavit ćemo ga čim ga dobijemo.

Inače, nije ovo prvi problem s trajektom ‘Oliver‘. Njegova premijera na Jadranu dugo se čekala zbog tehničkih problema, a onda je taman uoči obljetnice smrti voljenog pjevača čije ime nosi opet završio na svim naslovnicama jer je satima prepun putnika plutao Korčulanskim kanalom.

Jadrolinija o trajektu ‘Oliver‘ nakon kvara: ‘Tražili smo ga 10 godina. Njegova gradnja koštala bi 50 milijuna eura...‘ 

Damir Šarac: Po kojem je to Oliveru trajekt dobija ime? Sir Oliveru? Oliveru Twistu? A i prijatelja mi je urtalo...

image
Andjela Scepanovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 02:44