StoryEditorOCM
Splitdočekali su je

Stanovnici splitskog kvarta mogu otvoriti šampanjac; stigla uporabna dozvola za novu garažu, sutra je fešta...

Piše N. L.
23. srpnja 2024. - 14:15

Iz "Split parkinga" konačno stiže vijest koju su stanovnici Splita 3 dugo čekali - ishođena je uporabna dozvola za novu javnu garažu u Dobrilinoj!

Sutra će se u povodu toga održati konferencija za novinare na kojoj će nazočiti gradonačelnik Ivica Puljak, Davor Matošić, direktor "Split parkinga" i Ivana Zelić, predsjednica kotara Split 3, a nakon toga garaža će biti i svečano otvorena.

U Dobrilinoj će, podsjetimo, korisnicima biti na raspolaganju ukupno 419 parkirnih mjesta, a uz to, na dijelu krovne etaže napravljeno je i igralište.

image
Privatni album

Od 419 parkirnih mjesta, 207 je natkrivenih, 38 za motore, 20 mjesta za vozila osoba s invaliditetom te dva parkirna mjesta s punionicama za vozila na električni pogon. Stanari ove ulice su s nekadašnjeg parkinga bili deložirani na razne udaljenije lokacije još od veljače 2023. godine, kad su započeli radovi.

image
Privatni album

Rok izgradnje bio je do rujna 2023., no zbog raznih nepredviđenih komplikacija, radovi su se produžili do 28. travnja ove godine, kda su i završeni. Od tada se čeka tehnički pregled i svečano otvaranje parkirališta, koje je, konačno, sutra došlo na red.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 20:40