StoryEditorOCM
SplitIDEJE SE ROJE

Stanovnici dijela Splita koji se mahnito razvija žele bolji život u kvartu: ‘Oćemo balotaško, ležeće policajce...‘

Piše Mia Uzinić
26. siječnja 2024. - 15:04

I Gradskom kotaru Mejaši su dostupna decentralizirana sredstva za 2024. godinu pa putem Facebooka pozivaju stanovnike ovog kvarta da se jave s prijedlozima manjih komunalnih zahvata koje je potrebno napraviti u njihovom kotaru. U komentarima ispod objave javili su se već neki stanovnici. 

Neki su slikali ograde koje je potrebno dovršiti, a drugi upozoravaju na dječje igralište na Dragovodama koje je u raspadu. Jedan stanovnik je izrazio želju za velikim zelenim parkom, iz kotara su mu kazali da je u planu zasaditi šumu na području Karepovca kada bude do kraja saniran. 

image

Mejaši

Nikola ViliĆ/Cropix/Cropix

Potrebno im je i još uspornika jer ih je premalo do Vukovarske ulice. Iz kotara kažu da su to već zatražili, ali da ih je Komunalna odbila. Barem će biti napravljeno boćalište u sklopu Sportskog centra "Vrboran". 

image

Mejaši

Ante Čizmić/Cropix

- Problema ima puno, napravite nam igralište za djecu da nam djeca ne obijaju fasade sa zgrada na Kili, ne razbijaju rolete na prozorima, to ste već obećali puno puta, a od toga ništa. Od priče nema ništa nego zavrnite rukave i pobrinite se da to bude do kraja ove 2024. godine. Želimo igralište kakvo imaju svi normalni kvartovi u gradu Splitu - stoji u komentaru. 

Iz Kotara poručuju da su u tijeku razgovori Grada Splita i HEP-a na temu zemljišta gdje će se izgraditi Sportski centar Vrboran.

Građani svoje prijedloge mogu dostaviti na e-mail adrese gkmejasi@split.hr ili poldo.gruica@split.hr, a mogu im se javiti i na Facebooku. Kažu da stanari uvijek mogu doći u prostorije kotara koji se nalaze na adresi Vrboran 19a i tajniku izložiti svoju ideju ili problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 03:40