StoryEditorOCM
Splitotišao i on

Splitski vijećnik dao ostavku, traži se zamjena! Doznali smo razloge njegova odlaska: ‘Zbog nepremostivog problema...‘

Piše Mario Matana
3. listopada 2024. - 17:10

S godinama je MOST nekako ostajao sa sve manje vijećnika u splitskom gradskom parlamentu: izvanredni izbori koje je izazvao Ivica Puljak i njegov Centar, dodatno su umanjili politički utjecaj Mostovaca u Gradskom vijeću. A kada se početkom travnja ove godine Josip Markotić razišao s MOST-om zbog neslaganja te je nastavio raditi kao nezavisni vijećnik, u Banovini je kao zastupnik te umjereno desne stranke ostao sjediti tek Tihomir Galić.

image

Tihomir Galić

Vojko Basic/Cropix

A evo i on je, zbog ‘nepremostivog problema usklađenja privatnih i poslovnih obveza sa stvarnim, aktivnim sudjelovanjem u radu Gradskog vijeća‘, upravo predao ostavku na mjesto gradskog vijećnika. Zahvalio se gospodski Tihomir Galić na suradnji te zaželio kolegicama i kolegama vijećnicima puno uspjeha.

Nije dakle zadržao mandat niti je posljednje vijećničko mjesto u splitskom Gradskom vijeću MOST izgubio, no još uvijek se ne zna tko će zamijeniti Tihomira Galića.

image

Josip Markotić i Tihomir Galić

Nikola Vilić/Cropix

Kontaktirali smo mjerodavne, Nikola Grmoja (iako više nije politički tajnik, ipak je ostao upućen u praktički sva događanja u stranci) nam se javio iz Sabora RH te poručio kako su ‘upoznati s ostavkom kolege Galića, u dogovoru su te će uskoro imenovati zamjenu, nekoga tko će se profilirati uoči lokalnih izbora‘.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Što se tiče političke prevage u Gradskom vijeću, ova promjena nema neku težinu. Malo koja zapravo ima, jer gradonačelnik Ivica Puljak sa svojim Centrom (nekoliko je bilo nezavisnih kandidata koji su na prošlim, izvanrednim splitskim lokalnim izborima nastupili i osvojili glasove pod okriljem Centra, ali pokazuju se dosta homogenim predstavničkim tijelom) plus dodatni glas ili ruka nekadašnjeg SDP-ovog vijećnika Damira Barbira, čvrsto drži većinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 17:11