StoryEditorOCM
SplitIDE NATJEČAJ

Splitski ugostitelj 25 godina u ovom prostoru drži kultni restoran, sad mu se stolica trese. Početni najam - boli glava

Piše Ana Pivčević
18. lipnja 2024. - 13:53

Rukometni klub Split objavio je javni poziv za dostavu ponuda za zakup poslovnog prostora - restorana u Washingtonovoj 13. Riječ je o poslovnom prostoru u kojem se trenutno nalazi restoran Babilon, jedan od najstarijih ugostiteljskih objekata u gradu Splitu.

U javnom pozivu je navedeno da je neto površina poslovnog prostora 436,82 četvornih metara, a površina pripadajućeg zemljišta i parkinga iznosi 161 četvorni metar.

- Ukupan iznos početne mjesečne neto zakupnine je 4811 eura. Jamčevina za ozbiljnost ponude iznosi 4811,27 eura. Jamčevina za ozbiljnost ponude obračunava se u iznosu ukupne početne mjesečne neto zakupnine - piše u pozivu.

Rok za podnošenja ponuda je 1. srpnja do 15 sati, na adresu: Rukometni klub Split, Washingtonova13, 21000, Split. Ponude će se javno otvarati 5. srpnja u 14 sati u prostorijama Rukometnog kluba Split, Washingtonova 13.

image

Restoran Babilon 

Nikola Brboleza/Cropix

Kako je navedeno u javnom pozivu, odluku o izboru najpovoljnije ponude donosi Upravni odbor Rukometnog kluba Split, a ugovor o zakupu sklopit će se s ponuditeljem koji uz ispunjenje svih uvjeta iz ovog natječaja ponudi najviši iznos zakupnine.

Na deset godina

Ugovor o zakupu sklapa se na određeno vrijeme - 10 godina.

Nekretnine se daju u zakup u viđenom stanju.

- Potpisom ugovora o zakupu i primopredajnog zapisnika, zakupnik potvrđuje da je nekretninu preuzeo u posjed u viđenom stanju i suglasan je da će istu urediti (ako je to potrebno) o vlastitom trošku kako bi u njemu mogao obavljati ugovorenu djelatnost.

Zakupnik ne smije bez izričite pisane suglasnosti zakupodavca činiti preinake na imovini RK Splita kojima se mijenja konstrukcija, raspored, površina, namjena ili vanjski izgled nekretnine. Neovisno od pristanka zakupodavca, zakupnik se odriče prava potraživati naknadu od zakupodavca za uložena sredstva u nekretnine s bilo koje osnove (naknade štete, stjecanja bez osnove, smanjenja zakupnine i drugo) - piše u javnom pozivu koji je objavio RK Split.

Sve informacije o javnom pozivu pronađite ovdje.

Stjepan Ćubelić, vlasnik restorana Babilon, u prostoru u Washingtonovoj 13, kaže nam, posluje već 25 godina. Planira se javiti i na ovaj natječaj.

- Nadam se da ću ostati još 10 godina i onda u zasluženu mirovinu - kratko nam je kazao Ćubelić.

image
Nikola Brboleža/Cropix
image

Restoran Babilon u Washingtonovoj ulici 

Nikola Brboleza/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 13:54