StoryEditorOCM
Splitkaos

Splitski prometni redari bi ovdje mogli dobro napuniti kesu. Jel‘ moguće da ne znaju za ovo ilegalno taksi-stajalište?

Piše split sd
8. rujna 2023. - 10:52

Pronaći parking ikad, a pogotovo u jutarnjim satima u krugu splitskog KBC-a i u širokom radijusu oko bolničke zgrade na Firulama je gotovo pa nemoguća misija.

Pritom ne govorimo samo o besplatnom parkingu, nego i o okolnim garažama, jer se zna dogoditi da ni u njima u najfrekventnijim satima nema mjesta.

Znaju to dobro svi koje muka natjera do splitske bolnice, pa se opečeni gorkim iskustvom uzaludnog kruženja po Firulama nerijetko odluče za usluge taksija. Nije zgodno ni vucarati se bolestan gradskim autobusima, a ni opcija da netko dođe po vas više ne igra, jer jednostavno nema garancije da ćeš igdje ubosti prazno mjesto i pritom ne smetati nikome.

Međutim, splitskim taksistima to nije problem. Mnogi od njih će bez pardona zauzeti svaki slobodan komadić asfalta pa radilo se to i o autobusnoj stanici pokraj bolnice. Jutros su onu na početku Dubrovačke pretvorili u pravo ilegalno taksi-stajalište. Žuti taksiji, jedan za drugim. Kako jedan ode, drugi dođe. Pune džepove i boli ih briga.

Nego, gdje su splitski prometni redari? Svrate li katkad do prometne džungle na Firulama? Ili i oni izbjegavaju taj dio grada, znajući da nemaju gdje parkirati? Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević baš se jutros hvali kako su komunalni redari turboefikasni. Što je s prometnima?

image

Ilegalno taksi-stajalište kraj KBC-a Split

Čitateljica/Slobodna Dalmacija

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 03:14