StoryEditorOCM
Splitrecidivisti

Policija u Splitu i Kaštelima zaustavila dvojicu muškaraca pa se ispostavilo da im prekršaji nisu strani

Piše split sd
9. kolovoza 2024. - 09:02

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske u srijedu oko 17 sati u Splitu su zaustavili motocikl kojim je upravljao 58-godišnjak.

- Kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0.64 g/kg, također je utvrđeno da je upravljao motociklom jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, kod sebe nije imao prometnu dozvolu te je upravlja motociklom suprotno vidljivo postavljenom prometnom znaku zabrane upravljanja vozila osim vozila JGP, taxi i stanara.

Za napomenuti je da je isti vozač u srpnju zatečen u činjenju istih prekršaja na području Splita (osim zadnjeg navedenog).

Uhićen je i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je uz optužni prijedlog priveden na prekršajni sud. Nakon saslušanja na sudu spomenuti je pušten na slobodu te će presuda biti donesena naknadno - kazali su iz splitske policije.

U Kaštelima je jučer oko 18 sati zaustavljen motocikl kojim je upravljao 22-godišnjak, a provjerom se utvrdilo da je riječ o još jednom recidivistu.

- Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije (za koji prekršaj je već ranije procesuiran), a motocikl kojim je upravljao nije registriran te za isti nije sklopio policu osiguranja od odgovornosti prije nego je vozilo pustio u promet.

Uhićen je i zadržan te će danas uz optužni prijedlog biti priveden na prekršajni sud - objasnili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 02:28