StoryEditorOCM
SplitPROZIVKA

Splitski HDZ-ovac otkrio tko se i kako ‘uhljebio‘ u gradskoj ustanovi, objavio i zanimljive FB komentare: ‘Čestitam...‘

Piše SPLIT SD
19. kolovoza 2024. - 12:06
”Očekivao sam smjenu ravnatelja Pejnovića i ‘stručnjaka‘ Marinića...”Vojko Bašić/Saša Burić/Cropix

Domagoj Bajić, splitski gradski vijećnik iz redova HDZ-a, u Facebook statusu osvrnuo se na, kako kaže, uhljebljivanje u Javnoj ustanovi za upravljanje park-šumom Marjan (JUPŠ Marjan), ali i na izostanak reakcije gradonačelnika Ivice Puljka na činjenicu da je Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije odbilo prijedlog Plana upravljanja Marjanom. 

- UHLJEBLJIVANJE U JUPŠ MARJAN, GRADONAČELNIK BEZ KOMENTARA

Nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije odbilo predloženi Plan upravljanja Marjanom, očekivao sam smjenu ravnatelja Pejnovića i ‘stručnjaka‘ Marinića. Nažalost, gradonačelnik Puljak se svojim nereagiranjem prometnuo u tihog pokrovitelja sumnjivih rabota u ovoj javnoj ustanovi. Nije se usudio prokomentirati odbijenicu resornog ministarstva, a kamoli smijeniti zaslužne. Da bi cirkus bio još veći, predloženi Plan upravljanja rezultat je fiktivnog natječaja namijenjenog jednoj zagrebačkoj tvrtki - napisao je Bajić.

Osim gore navedenog, problematizira i najnovija zaposlenja u Javnoj ustanovi, odnosno provedbu "fiktivnih natječaja". Istaknuo je u tom kontekstu nekoliko novih zaposlenika, od kojih su neki povezani s "Društvom Marjan" ili, kako ga on naziva "Društvom Marinić".

- Sada su iz ove, navodno, javne ustanove krenuli i korak dalje. Da su uistinu najstručniji u provedbi fiktivnih natječaja, pokazala su najnovija zaposlenja na Marjanu. Na javnom natječaju zaposlen je Goran Mrdaković, stanoviti podupiratelj stranke Centar i gradonačelnika Puljka, ujedno bivši tajnik Društva Marinić, pardon, Marjan. Zanimljivo, zaposlen je i sin tajnice ravnatelja Pejnovića, Duje Parčina, a sve to pod budnim okom članice Upravnog vijeća Dubravke Matić, naravno još jedne Marinićeve kolegice iz Društva.

Čestitam izabranima - zaključio je Bajić.

image

Objava Domagoja Bajića

Snimka zaslona/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 08:45