StoryEditorOCM
SplitMUČI IH DATUM

Splitski branitelji se pobunili zbog koncerta Aleksandre Prijović: ‘Neljudski čin i provokacija, Srbija provodi plan!‘

Piše SPLIT SD
11. listopada 2024. - 13:35

Koordinacija Udruga Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije i Udruge veterana 4. gardijske brigade danas je u sjedištu Udruge veterana 114. brigade održala pressicu na temu održavanja koncerta Aleksandre Prijović u Splitu uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

- Povodom održavanja koncerata pjevačice Aleksandre Prijović u Splitu 9. i 10. studenog, u organizaciji tvrtke The unique d.o.o. iz Zagreba, iskazujemo nezadovoljstvo i žaljenje odabirom datuma održavanja istih.

U godini obilježavanja petstote godišnjice smrti oca hrvatske književnosti Marka Marulića, svjedočimo opetavnom pokušaju „kulturnog uzdizanja“ građana Splita i okolice nametanjem glazbeno-kulturnog sadržaja susjedne Republike Srbije.

image

Renato Hittel, Ivan Turudić, Boris Lapenda

Saša Burić/Cropix

Republika Srbija ovime sustavno provodi svoj dugoročni i detaljno razrađeni plan „Srpskog svijeta“ između ostaloga i prisvajanjem hrvatskih kulturnih veličina kao što su između ostalih Gundulić i Marulić, a sukladno usvojenim načelima „Memoranduma SANU-a“, vođeni načelom „ono što je izgubljeno u ratu, vratiti u miru drugim načinima i sredstvima“.

Slijedom navedenog, ne iznenađuje nas manipulacija, laganje i namjera odabira datuma održavanja koncerata uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - navode pred medijima.

Ipak ne bi zabranili

- Koordinacija Udruga grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije i Udruge veterana 4. gardijske brigade, mišljenja je da se radi o još jednoj prvokaciji u nizu kao krajnje neljudskom činu omalovažavanja žrtava Domovinskog rata i njihovih obitelji te digniteta i vrijednosti Domovinskog rata.

image

Ivan Turudić ispred Koordinacije udruga grada Splita i SDŽ i Udruge veterana 4. gardijske brigade

Saša Burić/Cropix

Koordinacija ovime izražava žaljenje nepoznavanja i nepriznavanja navedenih činjenica od strane samog organizatora koncerata kao i zanemarivanje drugih sudionika u organizaciji ustupanja prostora održavanja koncerata. Ovime Koordinacija nema namjeru tražiti zabranu održavanja koncerata - zaključuju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 13:36