StoryEditorOCM
Splitlete pljuske

Splitska ustanova optužuje koncesionara na Kašjunima za brojne prekršaje. ‘Dolis‘: ‘Nad nama se vrši javni mobbing...‘

Piše S. Ša.
12. kolovoza 2024. - 22:33

Iz Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan naveli su kako ugostiteljski objekti "Dolis" d.o.o. na Kašjunima čini brojne prekršaje.

- S obzirom na to kako su državne službe po pitanju Paklenih otoka ipak odlučile provoditi zakone ove države mi u Park-šumi Marjan na Kašjunima imamo skoro pa isti primjer.

Radi se o svima znanim ugostiteljskim objektima "Dolis" d.o.o. (u vlasništvu Stipe Dolića) koji u zaštićenom dijelu prirode tijekom dana pa do večernjih sati suprotno više različitih zakona koji mu definiraju rad čini sljedeće prekršaje:

nepostojanje uvjeta zaštite prirode u Odluci i Ugovoru o koncesiji, dijelovi oba ugostiteljska objekta imaju pravomoćna rješenja o uklanjanju Građevinske inspekcije još od 2017., drveni podest oba ugostiteljska objekta postavljeni su nezakonito, dohranjivanje plaže se izvelo bez akata potrebnih za izvođenje zahvata u zaštićenom području, ležaljke se koriste protivno Odluci o koncesiji Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, ležaljke su raspoređene na plaži bez propisanog razmaka, koncesionar je prekoračuje maksimalno dopuštenu razinu buke za područje park-šume, koncesionar nema minimalne tehničke uvjete za emitiranje glazbe uživo - objavili su na svojoj Facebook stranici.

image
JUPŠ Marjan/Facebook

- O tome smo po ne znam koji put obavijestili pročelnicu Mateu Dorčić, ali ovog puta i sve članove Županijske skupštine, naravno ponovno uključili Državni inspektorat i pomorske inspektore, te obavijestili oba povjerenstva nadležna za koncesije na pomorskom dobru!

U nadi kako barem postoji iole nekakvo pravno funkcioniranje ove države, a koja bi trebala biti nepristrana u svom djelovanju, očekujemo raskidanje ugovora o koncesiji - zaključuju iz JUPŠ Marjan.

Oko cijele situacije oglasili su se i iz ‘Dolisa‘, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Neugodno smo iznenađeni nedjeljnim pamfletom JUPŠ Marjan u kojem se maliciozno insinuira nepostojeća poveznica s noćnim objektom na Hvaru. Svima je jasno da je riječ o kruškama i jabukama s obzirom na to da objekt u vlasništvu naše tvrtke na Kašjunima radi isključivo tijekom dana. Naša poslovna politika nikada nije stremila stvaranju ‘party‘ okruženja, već opuštenog dnevnog đira o čemu mogu posvjedočiti i okolni stanari.

"Pakleni Kašjuni", kako ih naziva ova ustanova, jedina su adekvatno uređena gradska plaža. S druge strane, o paklenoj međuljudskoj atmosferi i koruptivnim radnjama u toj gradskoj ustanovi imamo prilike čitati u medijima. Prema javno dostupnim podacima iz ‘Gmail‘ afere u ‘Marjanu‘ je proveden fiktivni natječaj na kojem je tvrtka ‘Lipov gaj‘ uvedena u posao izrade Plana upravljanja prije završetka samog natječaja.

image

Kašjuni

Paun Paunović/Cropix

Navedeni Plan ovih je dana odbačen od strane Ministarstva zaštite okoliše i zelene tranzicije, a umjesto da ponudi ostavku, ravnatelj Pejnović bavi se našom tvrtkom. Podsjećamo, dotični je podnio prijave svim inspekcijama i nadležnim institucijama, a nakon detaljne provjere utvrđeno je da poslujemo sukladno zakonu.

Aktualna gradska garnitura prisvojila je, a potom maksimalno usporila realizaciju projekta Žnjan ostavivši pritom građanima i njihovim gostima neuređene plaže na splitskom području. Kako bi prikrili nered i svoj vlastiti nerad, putem svojih dubokih grla redovito izlaze s neutemeljenim konstrukcijama u svrhu institucionalnog pritiska s pozicije političke moći.

Pamfleti ravnatelja Pejnovića izrađeni po nalogu stvarnog ravnatelja Marinića nisu i ne mogu biti osnova za institucionalno i pravno djelovanje. Da nezakonitosti uistinu postoje zar ne bi reagirale sve institucije kojima smo prijavljeni?

image

Kašjuni

Nikola Vilić/Cropix

Koliko je djelovanje ove gradske garniture na korist građana, ponajbolje govori činjenica da su istovremeno onemogućili parkiranje automobila i smanjili broj autobusnih linija prema plaži. Vrhuška splitske gradske uprave već se jednom ‘opekla‘ kada je javno prejudicirala sudske odluke, a potom u tišini kapitulirala nakon presude Ustavnog suda Republike Hrvatske.

Nažalost, svjesni smo da su ovakvi politički pamfleti tek početak medijskog pritiska u kojem će politički nalogodavci imati završnu riječ. Mi ćemo kao i do sada djelovati u okviru zakona i poštivati sve odluke nadležnih institucija - poručili su iz ‘Dolisa‘

Poslali smo i upit ravnatelju Marku Pejnoviću kako bismo dobili njegov komentar na ove optužbe, a on nam je poručio kako se sve što je JU imala za poručiti koncesionaru Dolis d.o.o. nalazi u dopisu upućenom skupštini i tijelima Splitsko-dalmatinske županije koji se može pronaći na njihovoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 09:47