StoryEditorOCM
SplitNEMAJU KAMO

Splitska udruga ogorčena na Grad: ‘Bahate se, a nama je u Klubu preko 1000 trudnica, majki i beba iz grada i okolice...‘

Piše split sd
4. rujna 2024. - 10:22

Klub trudnica i roditelja Split traži u najam poslovni prostor za redovne aktivnosti udruge. Neprofitna udruga već duže vremena koristi unajmljene prostorije na adresi Ruđera Boškovića 28, ali iz njih moraju izaći što prije zbog skorog isteka ugovora. 

- Zbog poslovične nedostupnosti, nebrige, nemara, odvojenosti od potreba građana, bahatosti i ostalih uobičajenih razloga nefunkcioniranja sustava lokalne uprave - Grada Splita, a koje u našem slučaju očito nije briga za preventivne edukativne aktivnosti zaštite i unaprjeđenja zdravlja više od 1000 trudnica, majki i beba godišnje iz Splita i okolice, nismo uspjeli dočekati već dugo najavljivani Javni natječaj za gradske prostore namijenjene za rad udruga, a isto tako ni razumijevanje ni pomoć nadležnih za situaciju u kojoj se nalazimo.

Mi nažalost više ne možemo čekati apstraktne datume objave natječaja za (ne)adekvatne prostore u kojima će se educirati i vježbati trudnice i mame s bebama i ovim putem molimo Vas za pomoć da nađemo u što skorijem roku odgovarajući prostor za nastavak rada - napisali su iz Kluba trudnica i roditelja Split u Facebook objavi. 

Naveli su da im je za redovan rad potreban poslovni prostor za sklapanje ugovora o najmu.

- Potreban nam je prostor od minimalno 50 do 100 četvornih metara, koji ima mogućnost (idealno bi bilo da već ima jednu takvu prostoriju) adaptacije jedne ili više prostorija u jednu dvoranu za vježbanje od minimalno 45 četvornih metara, barem jedan sanitarni čvor i manji uredski prostor, a idealno bi bilo i da još postoji manji prostor za ostavu-spremu - kazali su iz Kluba trudnica i roditelja Split. 

Što se same lokacije tiče, otkrili su da traže prostor van užeg centra, s dostupnim okolnim parkiralištem i relativno jednostavnim prilazom, po mogućnosti prizemlje i pristup za kolica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 04:03