StoryEditorOCM
Splitpravi heroji

Splitska policija se hvali s ova dva policajca iz Imotske krajine, spriječili su katastrofu: ‘Vidjeli smo gusti dim...‘

Piše M. U.
30. rujna 2024. - 18:39

Hrabri policajci Ante Majić i Mario Prgomet su na vrijeme ugledali dim patrolirajući Stinicama i spriječili ogroman požar! PU splitsko-dalmatinska objavila je video u kojem ova dva heroja prepričavaju što se točno dogodilo. Ante i Mario bili su u noćnoj patroli, a sukljalo je ispod krova skladišta. 

- Vidjeli smo da gusti crni dim izlazi iz skladišta i nismo na prvu ni vidjeli gdje je točno požar - rekao je Mario, policijski službenik PU splitsko-dalmatinske. Njegov kolega Ante kazao je da kada su išli otvoriti vrata su uhvatili traku i shvatili da su potpuno vruća.

image

Ante Majić

Screenshot

- Onda smo shvatili o čemu se radi. Kolega se popeo na jedne stepenice i kroz prozor vidio otvoreni plamen - dodaje Ante. 

Pozvali su vatrogasce i čekali da dođu, pomogli su im otvoriti klizna vrata, a nakon što je požar ugašen čuvali su mjesto događaja do dolaska ekipe za očevid. 

image
Tom Dubravec/Cropix

- Zapalio se samo jedan viličar, a unutra su bila još dva viličara i dosta željezarije te sendvič paneli. To da je buknulo ne bi se zapalilo samo to skladište, nego još dva pored - govorio Mario.

image

Mario Prgomet

Screenshot

Ante je u policiji dvije, Mario četiri godine, a obojica su iz Vinjana Donjih.

- Svaki dan putujemo iz Imotskog u Split na smjenu. I nije teško. Kada nam građani iskažu zahvalnost, osjećam se ponosno i znam da radim posao kako treba. To je životni poziv. Sretan sam, drago mi je to raditi i pomagati ljudima, građanima i zato sam tu - zaključuju hrabri policajci. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 19:02