StoryEditorOCM
SplitKamikaza na cesti

Splitska policija noćas uhitila vozača punog promila, vozio je po Bačvicama u vidno alkoholiziranom stanju

Piše SPLIT SD
3. srpnja 2024. - 10:59

Jutros, 03. srpnja 2024.godine oko 02:30 sati u Pojišanskoj ulici u Splitu policijski službenici zaustavili su vozača koji je upravljao osobnim vozilom u vidno alkoholiziranom stanju.

Policijski službenici su ga alkotestirali i utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu od čak 2,54 g/kg. Također, utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom iako mu je isteklo važenje vozačke dozvole koju nije imao, niti je imao osobnu iskaznicu. Vozač je svojim ponašanjem ostvario obilježja četiri prekršaja.

Uhićen je, odveden na preventivni liječnički pregled i zadržan u policiji do otriježnjenja nakon čega će biti kriminalistički obrađen i priveden na sud.

Stručnjaci upozoravaju kako se alkohol sporo razgrađuje u organizmu, prosječno 0,1 promil alkohola po satu, a dovoljno je da popijete jedno veliko pivo i već su to 0,5 promila. Potrebno je znati kako nakon obilnijeg konzumiranja alkohola treba proći najmanje 24 sata prije nego se on najvećim dijelom izluči iz organizma, a za potpuno triježnjenje potrebna su dva dana.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 11:01