StoryEditorOCM
SplitLUKAVCI S INTERNETA

Splićanka razotkrila prevarante iz Srbije koji su joj htjeli podvaliti izmišljeni stan: ‘Podstanari, pripazite na ovo!‘

Piše Frano Kiso
11. srpnja 2024. - 07:19

Kriza podstanarstva u Splitu je dosegnula sam vrhunac, naročito usred turističke sezone kada je i ono malo slobodnih smještajnih jedinica pretvoreno u apartmane za turističke svrhe. Često se traže i suludi iznosi za mizerne kvadrature, a pred buduće najmoprimce se stavljaju nemogući uvjeti prije nego što zagaze u nekretninu.

Čini se da su u svom tom metežu i kaosu svoju priliku pronašli i prevaranti koji pokušavaju naivcima uvaliti iznenadno slobodne stanove po sumnjivo prihvatljivim cijenama. Sa sličnom pričom nam se javila i naša čitateljica koja je naglasila da ovo može biti svojevrsno upozorenje za sve građane da ne bi netko nasjeo kao ona.

- Budući da je u Splitu teško naći stan, pogotovo usred sezone, naišla sam na oglas gospođe koja je tvrdila da je bivša podstanarka te da vlasniku traži nove stanare. Sve se činilo super i dala mi je kontakt vlasnika pod imenom Zoran koji je iz Srbije, a ja sam ga kontaktirala putem WhatsAppa.

Sve je izgledalo super, no postalo mi je sumnjivo kad je rekao da mu uplatim novac preko međunarodne uplatnice i na sasvim drugo ime primatelja - prepričava nam Splićanka svoje iskustvo, a u prilogu je priložila i podatke dotične osobe.

image

Detalji razgovora s prevarantima

Snimila čitateljica

- Bila sam odmah skeptična jer stan ima pogled koji baš ne izgleda kao Sućidar, što je bilo navedeno kao lokacija. Otišla sam na navedenu adresu, a stanari su bili u šoku jer se stan ne iznajmljuje, niti itko poznaje ljude koji su tu navodno stanovali.

Kada sam poslala fotografije uz poruku da sam u zgradi, blokirala me gospođa koja je navodno bivša stanarka, kao i gospodin nakon što sam mu rekla da želim novac dati na ruke kad se vidimo - objašnjava čitateljica kako ih je nadmudrila.

image

Navodni stan na Sućidru

Snimila čitateljica

Ovo može biti itekako poučna lekcija za sve one koji bi uslijed očaja zbog neprolaska smještaja možda i pali na ove jeftine trikove prevaranata koji ne prežu ni pred čim kako bi se domogli novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:37