StoryEditorOCM
SplitMOŽE LI BIZARNIJE?

Splićaninu nisu dali registrirati auto jer da je - mrtav, čovjek donio potvrdu da je živ, a sad je stiglo ‘objašnjenje‘

Piše Mia Uzinić
4. srpnja 2024. - 12:13

"Nitko ništa ne zna, krhko je znanje" napisao je Dobriša Cesarić u svojoj poznatoj pjesmi "Povratak". Tako nitko iz "Centra za vozila Hrvatske" zapravo ne zna točno objasniti kako je došlo do bizarne situacije o kojoj smo nedavno pisali.

Bizaran slučaj s tehničkog pregleda u Splitu; ne može registrirati auto jer su ga proglasili - mrtvim! ‘Zamislite to...‘

Da podsjetimo, gospodin Senad Demić nije mogao registrirati automobil jer su mu na tehničkom kazali da je u sustavu upisan kao preminula osoba. Ni nama, ni gospodinu Senadu zaista nije bilo jasno kako uopće može doći do ovakve pogreške. Iz CVH su kazali da se radi o "tehničkoj pogrešci". Tehnička pogreška je kada ti se mobitel ne spoji iz prve na WiFi, a ne kada živog čovjeka netko proglasi mrtvim. 

- Za potrebe registracijskih postupaka, stanice za tehnički pregled vozila su povezane s bazama Ministarstva unutarnjih poslova. U konkretnom slučaju, stranka je obaviještena kako postoji tehnički problem vezano za status njezinih podataka, koji je u kratkom roku otklonjen. Nakon toga, stranka je obaviještena da može dovršiti postupak, što je u konačnici i učinjeno - navode iz CVH. 

Pokušali smo dobiti konkretnije informacije, ali su inzistirali na tome da se "radi o tehničkoj pogrešci koja je otklonjena". Kontaktirali smo i Matični ured u Splitu u čijoj je evidenciji gospodin Senad itekako živ pa nam posebno nije bilo jasno kako je došlo do ovakve "tehničke pogreške". 

- Gospodin Senad Demić je (nakon što su ga na tehničkom pregledu odbili, jer prema njihovoj spoznaji, njihovoj evidenciji, nije među živima) pristupio u Matični ured u Splitu, gdje je dobio rodni list iz kojeg je vidljivo da je živ i provjerom je utvrđeno da je njegov OIB aktivan. Dakle, prema evidencijama Matičnog ureda i OIB-a, glede gospodina Senada Demića je sve u redu. Odakle Služba za tehnički pregled dobiva podatke o umrlim osobama nemamo spoznaje - objasnili su iz Matičnog ureda. 

Nadamo se, u svakom slučaju, da se ovakve situacije neće ponavljati, ali ko zna...(nitko ništa ne zna). 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 12:34