StoryEditorOCM
Splitnova regulacija

Splićanin upozorava na opasnost zbog bahatih vozača: ‘Svaki dan tu prođem s djecom i gledam... A da se krene s kaznama?‘

Piše split sd
16. kolovoza 2024. - 18:57

Krajem svibnja u kotaru Lokve uvedena je nova prometna regulacija kojom su Ulica Jurja Šižgorića i Alojzija Stepinca postale jednosmjerne, tako da se oko centralnog kvartovskog parka i osnovne škole napravio svojevrsni kružni tok. Na ovaj način uredila su se dodatna parkirna mjesta, a pješacima su vraćeni nogostupi.

image
Paun Paunović/Cropix

No, stanovnik kotara Lokve upozorio je na problem s kojim se svakodnevno susreće. Pohvalio je novu prometnu regulaciju, ali i ukazao kako se pojedini vozači ponašaju.

- Pješaci su dobili trotoar za sebe, a biciklisti stazu. Međutim, evo uvjerite se sami kako se pojedini vozači auta ponašaju. Svaki dan, ali baš svaki tu prolazim s djecom i gledam kako se ili vozi u kontra smjeru ili se voze auta trotoarom.

Tako da, realno gledajući, Stepinčevu valja prelaziti i dalje gledajući lijevo i desno jer ne može nitko biti siguran da neće auto iz nedozvoljenog smjera doći. Ne samo to, nego se očito trebamo skloniti i s nogostupa da auta mogu izaći na cestu najbližim mogućim putem - napisao nam je Splićanin.

Riječ je o trotoaru na križanju Stepinčeve i Šižgorićeve nasuprot ulaza u novu garažu.

image
Paun Paunović/Cropix

Naš čitatelj se pita je li moguće postaviti stupiće ili bubamare da se ovakvim ljudima stane na kraj. Je li moguće početi kažnjavati ovakve bahate vozače? Je li moguće osigurati da pješaci mogu normalno šetati nogostupom? - napisao je.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 00:45