StoryEditorOCM
Splitsvetkovina

Splićani velikom procesijom sutra obilježavaju blagdan Velike Gospe. Donosimo raspored misa u svetištu na Pojišanu

Piše Split SD
14. kolovoza 2024. - 14:58

Svake godine već tradicionalna svetkovina Velike Gospe svečano se slavi i u Splitu, u svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom marijanskom svetištu našeg grada.

Na svetkovinu Velike Gospe u četvrtak, 15. kolovoza svete mise u svetištu su kroz jutro u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Nakon svete mise u 10 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi iz svetišta u Katedralu gdje će biti misa u 11 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje do 18 sati.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Središnja proslava svetkovine Velike Gospe započinje navečer zavjetnom procesijom: Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18 sati od splitske katedrale ulicama Hrvojevom, Kralja Zvonimira, Pojišanskom do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta po dolasku procesija nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine koje će predvoditi mons. Zdenko Križić, nadbiskup metropolit splitskomakarski uz koncelebraciju svećenika grada Splita.

- Pozivamo sve štovatelje Blažene Djevice Marije i vjernike grada Splita da se uključe u procesiju i svetu misu, te se tako otvore posveti svojih obitelji i našeg grada Gospi od Pojišana! - navodi fra Žarko Lučić, župnik Gospe od Pojišana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 09:36