StoryEditorOCM
Splitđir po ribarnici

Splićani, trk po srdelu na Peškariju, sad je prilika! Sve smo cijene popisali, a dobili smo i super recept za kozice

Piše Tanja Šimundić Bendić
24. studenog 2023. - 10:58

Nemojte sad početi, a nismo znali, a niko nam nije reka, evo vam lijepo kažemo, što srdele na peškariji uhvatite još koji tjedan, uhvatili ste. Oko polovine prosinca ode ona u zabranu lova, pa ćete tamo prvog tromjesečja naredne na godine jesti onu zaleđenu iz kesice. Eto, mi smo vam prenijeli kakav će neko vrijeme biti sudbina naše hraniteljice po pitanju zakona i reda. Pa zato ne čekajte, jer je grijota ne baciti je na žar dok je ovako sočna, friška. Kako nam na bancima kažu takva da bi je čovik ko što bi napravila mačka, živu od slasti pojia.

I ovaj nas je petak ranim jutrom dočekao na ribarnici, a kako to i inače biva toga dana, cijeli se Split tada sjati na banke. Na njima svega i svačega blaga morskoga, a okolo šušura, divote, upadanj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 00:35